Kao i svake godine: Zbog popularnog baleta nedostupne su internetske stranice HNK-a

Koliko je interes za ovim baletom možemo vidjeti po velikim redovima ispred kazališta, ali i po činjenici da je web-stranica HNK-a, usred velike navale, nedostupna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.11.2023. / 11:22

Nedostupne stranice HNK (Foto: Zimo)

Ako ste jutros pokušali pristupiti internetskim stranicama Hrvatskog narodnog kazališta, naišli ste na obavijest o tome kako se web-lokacija ne može dohvatiti. Slične probleme HNK ima svake godine otprilike u isto vrijeme, a krivac je dobro poznat - Orašar. Naime, danas u 10 sati ujutro počela je prodaja karta za balet Petra Iljiča Čajkovskog, čije izvedbe u HNK-u svake godine privuku velik interes ljubitelja baleta.

WhatsApp Nije bilo hakerskog napada: Problemi korisnika s WhatsAppom nisu bili vezani za mrežu hrvatskog teleoperatera

Isto je i ove godine. Karte za jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta i, barem u teoriju, na internetskim stranicama HNK-a. Kažemo u teoriji jer se stranicama trenutačno ne može pristupiti, a s obzirom na iznimno velike redove ispred samog kazališta, pitanje je hoće li uopće ostati dostupnih karata na virtualnoj blagajni.

Internetska prijevara Sigurnosni stručnjak upozorava: Nemojte nikada kliknuti na ove 4 riječi pri surfanju internetom

Takvi redovi ispred blagajni nisu rijetki i ljudi iz različitih dijelova Hrvatske spremni su satima čekati u velikim redovima kako bi se dokopali dragocjene ulaznice, pri čemu se odjednom može kupiti najviše pet ulaznica. Prva predstava zakazana je za 30. studenog, a ljubitelji baleta u Orašaru će moći uživati i na Badnjak.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti