Nije bilo hakerskog napada: Problemi korisnika s WhatsAppom nisu bili vezani za mrežu hrvatskog teleoperatera

Ako imate problema s WhatsAppom i sumnjate da vam je netko oteo račun, najbolje je obratiti se samoj platformi i tako riješiti svoj problem.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.11.2023. / 13:33

WhatsApp (Foto: Afp)

Dio hrvatskih korisnika WhatsAppa jučer tijekom dana imao je problema s pristupom ovoj komunikacijskih platformi. Neki su se na svoj problem potužili i HAKOM-u, a kako službenog objašnjenja nije bilo, pojavile su se nagađanja kako iza tih problema stoje hakeri koji pokušavaju preuzeti kontrolu nad računima korisnika na WhatsAppu te se dokopati njihovih osobnih podataka. Oni su, prema tim nagađanjima, navodno posebno ciljali jednog mobilnog operatera u Hrvatskoj, iako za to nije bilo nikakvih konkretnih dokaza.

WhatsApp Odjednom ne možete pristupiti WhatsAppu? Pročitajte o čemu se možda radi

Zimo je kontaktirao Telemach kako bi saznao jesu li ti problemi zaista povezani s tim operaterom i njihovim korisnicima te jesu li možda postali žrtve hakerskog napada. Iz Telemacha su demantirali te informacije te kažu da nije bilo nikakva hakerskog napada na njihovu mrežu.

Detaljnim uvidom ustanovili smo da su poteškoće koje prijavljuju korisnici WhatsAppa u pristupu aplikaciji, među kojima je i manji dio korisnika WhatsAppa kojima je Telemach operater, izvan naše mreže. Posebno su naglasili kako je WhatsApp nezavisna aplikacija nad kojom Telemach nema nikakvu kontrolu niti ima pristup njihovim podacima. Što se problema njihovih korisnika s WhatsAppom tiče, iz Telemacha kažu kako će korisnike njihove mreže obavijestiti o svim novim informacijama koje im mogu pomoći da vrate svoj WhatsApp račun te ponovno nesmetano nastave koristiti tu aplikaciju.

WhatsApp Nema kraja novitetima na WhatsAppu: Evo što sada pripremaju

Svakako ćemo ponovno podsjetiti i savjet vezan za WhatsApp, ali i brojne druge popularne servise i društvene mreže, a to je da se koriste dostupne sigurnosne opcije za zaštitu poput dvostupanjske autentifikacije. Također, ako imate problema s WhatsAppom i sumnjate da vam je netko oteo račun, najbolje je obratiti se samoj platformi i tako riješiti svoj problem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti