Odjednom ne možete pristupiti WhatsAppu? Pročitajte o čemu se možda radi

Bez obzira na to imate li problem s pristupom aplikaciji ili ne, dobro je uključiti dvostupanjsku autentifikaciju kako biste se dodatno zaštitili.

Martina Čizmić | 06.11.2023. / 20:16

WhatsApp (Foto: Afp)

Mnogima je WhatsApp glavni kanal komunikacije s obitelji i prijateljima pa kad se dogodi da taj kanal ne radi, dolazi do poteškoća. Tako je dio korisnika WhatsAppa u Hrvatskoj danas iskusio poteškoće s pristupom WhatsAppu. 

Poteškoće su bile toliko ozbiljne da su se obratili HAKOM-u (Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti) misleći da je problem u njihovu operateru.

WhatsApp WhatsApp najavio novu mogućnost koja će olakšati život brojnim korisnicima

Naime, kako smo neslužbeno doznali, svi korisnici požalili su se HAKOM-u pa se postavilo pitanje radi li se o nekakvom tehničkom problemu. Jedna od mogućnosti je bila i pokušaj zlonamjernih ljudi da, ciljajući korisnike dotične mobilne mreže, "otimaju" kontrolu nad njihovim WhatsApp računima te tako dolaze do njihovih osobnih podataka. 

No iz HAKOM-a poručuju kako oni nisu nadležni za taj problem. 

Ovim putem želimo napomenuti kako sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama (NN 76/22) HAKOM rješava sporove između operatora i korisnika javnih komunikacijskih usluga, vezane uz prigovore korisnika na ispostavljene račune, kvalitetu pružene usluge i zbog povrede odredaba pretplatničkog ugovora nakon što se provede navedeni postupak pri operatoru.
S obzirom na navedeno želimo naglasiti kako HAKOM nema nadležnosti vezano za aplikaciju WhatsApp,
objavili su na svojoj stranici na Facebooku. 

WhatsApp Ovo su mnogi čekali: WhatsApp predstavio opciju koja dodatno štiti privatnost korisnika

Korisnici koji su zabrinuti jer ne mogu pristupiti svom WhatsApp računu i zabrinuti su da im je netko ukrao korisničke podatke trebali bi se obratiti direktno WhatsAppu preko stranice za pomoć. 

Kako bi izbjegli da do gubitka kontrole nad računom dođe, korisnici bi trebali iskoristiti sigurnosne mogućnosti koje im se nude kroz samu aplikaciju. Najjednostavnije je kroz uključivanje dvostupanjske autentifikacije (2AF). 

Unutar aplikacije potrebno je odabrati: Postavke -> Račun -> Provjera u dva koraka. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti