Ovo su mnogi čekali: WhatsApp predstavio opciju koja dodatno štiti privatnost korisnika

Osim ove opcije, WhatsApp je predstavio i opciju s kojom korisnike žele bolje upoznati sa svim opcijama privatnosti i sigurnosti koje su dostupne unutar ove komunikacijske platforme.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.06.2023. / 16:05

WhatsApp (Foto: WhatsApp)

Tijekom proteklih godina WhatsApp je predstavio više opcija za zaštitu privatnosti korisnika, a nedavno je predstavio još jednu koja će mnogima olakšati živote, odnosno onima koji često primaju pozive s nepoznatih brojeva. Riječ je o opciji utišavanja nepoznatih pozivatelja s kojom bi se trebali spriječiti prevarantski i spamerski pozivi.

WhatsApp Traju testiranja: WhatsApp uvodi novi način slanja poruka

Na ovoj društvenoj mreži već je moguće blokirati osobe s kojima iz određenih razloga ne želite biti u kontaktu, a sada je moguće spriječiti i one koji nisu u vašem adresaru da vas kontaktiraju. Opcija utišavanja nepoznatih pozivatelja već je dostupna unutar ove aplikacije, a oni koji je žele aktivirati trebaju ići na postavke WhatsAppa i tu odabrati “pozivi”, u kojima se nalazi spomenuta opcija utišavanja poziva.

Kada je opcija aktivirana, a netko nepoznat vas zove, telefon neće zvoniti, niti će se na ekranu pojaviti obavijest o pozivu, no unutar popisa poziva taj će poziv ipak biti zabilježen te će se uz njega pojaviti oznaka da je riječ o propuštenom stišanom pozivu, za slučaj da ipak želite pozvati taj broj.

WhatsApp WhatsApp napokon uvodi opciju koju su korisnici dugo tražili, ali i još neke novosti

Pored stišavanja poziva, WhatsApp dodaje još jednu opciju za povećanje i provjeravanje privatnosti koja je napravljena kako bi se korisnike upoznalo sa svim opcijama privatnosti i sigurnosti koje su dostupne unutar ove komunikacijske platforme. Tu korisnici WhatsAppa mogu više saznati o dodatnoj sigurnosti računa korištenjem biometrije i dvostupanjske autentifikacije na toj platformi, o mogućnosti odabira tko ih može kontaktirati itd.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti