Svaki dan nešto novo: WhatsApp počeo s testiranjem još jedne opcije u beta verziji aplikacije

Čini se kako su u WhatsAppu ubacili u brzinu više kada je u pitanju razvoj novih opcija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.05.2023. / 09:40

WhatsApp (Foto: Afp)

U posljednje vrijeme WhatsApp je počeo s testiranjima ili je službeno uveo brojne nove opcije usmjerene poboljšanju korisničkog iskustva, odnosno zaštiti privatnosti korisnika njihove platforme. Neke od tih opcija uključuju odabir korisničkog imena, odnosno nadimka u razgovorima, uređivanje poruka, zaključavanje pojedinačnih razgovora s biometrijom, odnosno PIN-om itd.

Palac gore WhatsApp uvodi novu opciju, korisnici oduševljeni

Također, najavili su i mogućnost korištenja istog profila na više različitih uređaja, što je jedna od opcija koju su korisnici dugo tražili.

Kako bi konstantno bili ispred konkurencije, pored takvih većih noviteta, WhatsApp testira i neke manje, ali korisne opcije. Jedna od takvih opcija koju testiraju u beta verziji aplikacije za Androide jest dijeljenje ekrana s drugim korisnicima tijekom videorazgovora.

Korisnicima kojima je ova verzija već dostupna, tijekom komunikacije putem videa u dnu ekrana pojavit će se jedna nova ikona koja prikazuje mobitel i strelicu. Klikom na nju pojavit će se izbornik u kojem će se od korisnika zatražiti dopuštenje za dijeljenje ekrana, odnosno sadržaja s ekrana tijekom videopoziva.

Na Sam Mobileu kažu kako tijekom cijelog razgovora korisnici imaju kontrolu nad sadržajem kojeg dijele s drugim osobama koje sudjeluju u videopozivu te u svakom trenutku mogu prekinuti prijenos slike s njihova telefona.

WhatsApp Pogledajte što ćete uskoro moći napraviti na WhatsAppu: Ovo bi mogla postati jedna od najpopularnijih opcija na platformi

Iako je riječ o novoj opciji za WhatsApp, slična je opcija već dostupna na drugim platformama pa je tako Google još ranije predstavio opciju Live Sharing za svoj Meet, dok je korisnicima Applea dostupna opcija SharePlay na telefonima, tabletima i računalima. WhatsAppova opcija za dijeljenje ekrana trenutačno je dostupna u beta verziji aplikacije te se nadamo kako će je kompanija uskoro predstaviti i u službenim aplikacijama za Androide i iPhone
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti