Početkom prošlog mjeseca pisali smo o novoj opciji koju priprema WhatsApp, a koja će omogućiti dodatnu zaštitu najtajnijih razgovora korisnika, odnosno chatova za koje ne želite da ih se itko dokopa. WhatsApp je sada i službeno predstavio tu opciju nazvanu “Chat Lock” koja bi, nije teško pretpostaviti, brzo mogla postati jedna od najpopularnijih opcija na ovoj platformi.

  WhatsApp Zuckerberg je poslušao korisnike i omogućio im ono što su mnogi priželjkivali na WhatsAppu

Chat Lock omogućuje da sve osjetljive razgovore za koje ne želite da ih se netko dokopa stavite u još jednu datoteku u kojoj će biti skriveni, odnosno dodatno zaštićeni. Iako WhatsApp već omogućuje da aplikaciji pristupite samo nakon upisivanje šifre, odnosno korištenjem biometrije, za pristup tom folderu s tajnim razgovorima bit će potrebno ponovo koristiti PIN, otisak prsta ili prepoznavanje pogleda.

Iz WhatsAppa već su najavili kako će tu opciju ubrzo nadograditi s novim opcijama poput mogućnosti odabira PIN-a koji će biti drukčiji u odnosu na glavni PIN telefona.

Ovakva opcija poslužit će korisnicima čije šifre na telefonu već znaju njihovi bližnji (obitelj ili prijatelji), ali i za slučaj dodatne sigurnosti kada npr. nekome date telefon da pročita poruku na vašem WhatsAppu, a ta osoba odluči iskoristiti situaciju i pregledati vaše druge konverzacije na ovoj platformi. U takvom slučaju neće moći pristupiti zaključanim chatovima jer će joj ponovno trebati šifra.

  Novosti na WhatsAppu WhatsApp najavio nove opcije koje će razveseliti one koji često dijele fotografije i videozapise

Također, kada korisnici prime obavijesti za zaključane razgovore, na glavnom ekranu neće se prikazati ime pošiljatelja i sama poruka, već će korisnik morati otvoriti WhatsApp i onda taj poseban folder kako bi saznao tko je poslao poruku i kako bi vidjeli njen sadržaj. Što konkretno donosi ova nova opcija pogledajte u videozapisu koji su objavili iz WhatsAppa.

Nova opcija trebala bi postati dostupna uskoro, a zaključane razgovore možete aktivirati tako što držite prst na razgovoru (bilo da je riječ o razgovoru s jednom osobom ili grupnom razgovorom) te, kada se pojave opcije, onda odabrati opciju zaključanog razgovora.

Izvor: WhatsApp
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju