Pogledajte što ćete uskoro moći napraviti na WhatsAppu: Ovo bi mogla postati jedna od najpopularnijih opcija na platformi

WhatsApp je tijekom posljednjih mjeseci predstavio različite nove opcije, no čini se kako bi ova mogla biti jedna od najkorištenijih.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.05.2023. / 12:35

WhatsApp (Foto: Afp)

Početkom prošlog mjeseca pisali smo o novoj opciji koju priprema WhatsApp, a koja će omogućiti dodatnu zaštitu najtajnijih razgovora korisnika, odnosno chatova za koje ne želite da ih se itko dokopa. WhatsApp je sada i službeno predstavio tu opciju nazvanu “Chat Lock” koja bi, nije teško pretpostaviti, brzo mogla postati jedna od najpopularnijih opcija na ovoj platformi.

  WhatsApp Zuckerberg je poslušao korisnike i omogućio im ono što su mnogi priželjkivali na WhatsAppu

Chat Lock omogućuje da sve osjetljive razgovore za koje ne želite da ih se netko dokopa stavite u još jednu datoteku u kojoj će biti skriveni, odnosno dodatno zaštićeni. Iako WhatsApp već omogućuje da aplikaciji pristupite samo nakon upisivanje šifre, odnosno korištenjem biometrije, za pristup tom folderu s tajnim razgovorima bit će potrebno ponovo koristiti PIN, otisak prsta ili prepoznavanje pogleda.

Iz WhatsAppa već su najavili kako će tu opciju ubrzo nadograditi s novim opcijama poput mogućnosti odabira PIN-a koji će biti drukčiji u odnosu na glavni PIN telefona.

Ovakva opcija poslužit će korisnicima čije šifre na telefonu već znaju njihovi bližnji (obitelj ili prijatelji), ali i za slučaj dodatne sigurnosti kada npr. nekome date telefon da pročita poruku na vašem WhatsAppu, a ta osoba odluči iskoristiti situaciju i pregledati vaše druge konverzacije na ovoj platformi. U takvom slučaju neće moći pristupiti zaključanim chatovima jer će joj ponovno trebati šifra.

  Novosti na WhatsAppu WhatsApp najavio nove opcije koje će razveseliti one koji često dijele fotografije i videozapise

Također, kada korisnici prime obavijesti za zaključane razgovore, na glavnom ekranu neće se prikazati ime pošiljatelja i sama poruka, već će korisnik morati otvoriti WhatsApp i onda taj poseban folder kako bi saznao tko je poslao poruku i kako bi vidjeli njen sadržaj. Što konkretno donosi ova nova opcija pogledajte u videozapisu koji su objavili iz WhatsAppa.

Nova opcija trebala bi postati dostupna uskoro, a zaključane razgovore možete aktivirati tako što držite prst na razgovoru (bilo da je riječ o razgovoru s jednom osobom ili grupnom razgovorom) te, kada se pojave opcije, onda odabrati opciju zaključanog razgovora.

Izvor: WhatsApp
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti