Zuckerberg je poslušao korisnike i omogućio im ono što su mnogi priželjkivali na WhatsAppu

U isto vrijeme korisnici će sada moći imati isti račun za WhatsApp na iPhoneu i Androidima, odnosno na više Appleovih telefona ili više Androida.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.04.2023. / 09:00

WhatsApp (Foto: Afp)

WhatsApp je napokon omogućio jednu od opcija koju su mnogi korisnici godinama tražili od kompanije. Naime, od sada korisnici mogu jedan račun na WhatsAppu koristiti na više pametnih telefona, što je opcija koja će razveseliti mnoge. I dosad je bilo moguće koristiti isti račun na više uređaja pored primarnog telefona, ali ne na više pametnih telefona, već na dodatnim tabletima koji rade na Androidu i računalima.

Nova opcija na WhatsAppu WhatsApp najavio novu opciju koja će razveseliti sve koji koriste nestajuće poruke

Primarni telefon na kojem je WhatsApp i dalje će biti obvezan za korištenje te, ako je taj uređaj neaktivan više od dva tjedna, WhatsApp će se automatski odjaviti sa svih ostalih računa. No do tada, čak i ako je primarni telefon isključen, korisnici će moći primati poruke i pozive na sekundarnim uređajima. Kako bi otvorili postojeći račun na još jednom telefonu, prvo je na tom pametnom uređaju potrebno, naravno, preuzeti WhatsApp s App Storea ili Googleove trgovine aplikacija za Androide. Dakle, opcija radi i na Androidima i na iPhoneu te će se moći u isto vrijeme koristiti jedan račun za WhatsApp na različitim platformama.

Nakon toga umjesto upisivanja broja telefona kao dosad potrebno je pod postavkama odabrati opciju povezivanja telefona s postojećim računom. Odabirom te opcije generirat će se poseban QR kod koji je onda potrebno skenirati primarnim telefonom. Ta se opcija nalazi unutar WhatsAppa pod Postavke/Povezani uređaji. Kada je novi telefon povezan s računom na WhatsAppu, bit će moguće pristupiti svom sadržaju te slati poruke i obavljati pozive sa svih telefona, a na njima će se sinkronizirati poruke stare do jedne godine, tako da će i na sekundarnim uređajima biti dostupna povijest razgovora.

Slika nije dostupna WhatsApp uveo nove značajke koja bi trebala dodatno osigurati njihove korisnike

Iako iz Mete kažu kako je to korisna opcija prvenstveno za poslovne korisnike jer će se tako omogućiti da više zaposlenika koristi isti poslovni broj i šalje poruke i obavijesti, jasno je da će razveseliti i sve ostale, odnosno sve koji imaju dva ili više telefona za privatne i poslovne svrhe.

Važno je napomenuti da poruke i dalje zadržavaju end-to-end enkripciju, tako da im mogu pristupiti samo vlasnici telefona, odnosno osobe koje zaista koriste taj račun. Opcija je već dostupna nekim korisnicima, a svima će biti dostupna tijekom sljedećih tjedana, objavili su iz WhatsAppa.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti