WhatsApp najavio novu opciju koja će razveseliti sve koji koriste nestajuće poruke

Nova opcija trebala bi postati dostupna svim korisnicima, odnosno na svim platformama tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.04.2023. / 11:28

Nova opcija na WhatsAppu (Foto: WhatsApp)

Prije 3 godine WhatsApp je predstavio opciju koju su mnogi korisnici tražili, a bila je iznimno popularna među konkurentskim platformama poput Snapchata. Riječ je o nestajućim porukama, odnosno porukama koje nestaju nakon što ih korisnici pročitaju ili nakon određenog razdoblja nakon što su pročitane. Takav je tip poruka važan svima kojima je privatnost na prvom mjestu i ne žele ostaviti komunikacijske tragove, tj. ne bi željeli da netko drugi pročita te poruke.

Slika nije dostupna WhatsApp uveo nove značajke koja bi trebala dodatno osigurati njihove korisnike

No u nekim slučajevima korisnici bi poželjeli da poruke koje su primili, a sadržavaju neke važne informacije koje bi im mogle koristiti u budućnosti, nisu nestale jer su im naknadno zatrebale.

Za takve slučajeve WhatsApp je ovaj tjedan predstavio novu opciju koja će omogućiti zadržavanje nestajućih poruka. U slučaju razmjene takvih poruka koje nestaju iz aplikacije, korisnici će sada, ako žele zadržati poruku koja sadrži njima neku važnu informaciju, od pošiljatelja moći zatražiti da takva poruka ostane u WhatsAppu. Ako se pošiljatelj ne složi s takvim zahtjevom, poruka će nestati iz aplikacije kada za to dođe vrijeme (ovisno o namještenim postavkama unutar WhatsAppa). Ako pokaže palac gore za zahtjev, poruka se ipak neće izbrisati.

WhatsApp na računalu Koristite WhatsApp na računalima? Ovo su dobre vijesti za vas

Takve snimljene poruke bit će označene posebnom oznakom i pohranjene u posebnu datoteku zadržanih poruka. Iz WhatsAppa kažu kako će s ovom novom opcijom korisnicima omogućiti još veću fleksibilnost oko načina na koji će upravljati porukama, uključujući i one nestajuće. Opcija zadržavanja poruka trebala bi postati dostupna svim korisnicima, tj. na svim platformama tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Izvor: WhatsApp

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti