WhatsApp najavio nove opcije za grupne razgovore

Metina komunikacijska platforma konstantno predstavlja nove opcije, a posljednji noviteti odnose se na grupe.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.03.2023. / 08:58

Nove opcije za WhatsApp (Foto: WhatsApp)

Iz Mete su na službenom blogu WhatsAppa objavili novitete koji će uskoro biti dostupni svim korisnicima te komunikacijske platforme. Iako nije riječ o revolucionarnim novim opcijama, one će biti prilično korisne za sve koji često komuniciraju u grupama, a pogotovo za one koji upravljaju grupama.

WhatsApp WhatsApp i Signal mogli bi se povući iz Velike Britanije

Prva opcija usmjerena je na povećanje privatnosti unutar grupa te će administratorima grupa omogućiti bolju kontrolu korisnika koji se pridružuju postojećim grupama. Jednom kada administrator odlučiti podijeliti poveznicu s pozivnicom za grupu ili kada omogući javni pristup grupi, sada će im se na jednom mjestu pojaviti svi zahtjevi za pristupom grupi, kao i jednostavne kontrole za prihvaćanje i odbijanje tog zahtjeva.

Naime, pored imena svakog pojedinačnog korisnika nalazit će se dvije ikone - x za odbijanje pristupa i kvačica kojom se odobrava pristup grupama.

Iako se na prvi pogled čini kako nije riječ o velikom novitetu, ova bi opcija administratorima trebala značajno pojednostaviti upravljanje grupama.

I drugi novitet koji stiže na WhatsApp vezan je uz grupe te će ta opcija korisnicima omogućiti jednostavnije pronalaženje grupa u kojima se nalaze s prijateljima i drugim korisnicima. Sve što je potrebno jest potražiti ime kontakta i odmah će se prikazati zajedničke grupe.

WhatsApp Iz WhatsAppa popustili: Pristali na europska pravila igre, a evo što to znači za korisnike

WhatsApp je nedavno lansirao još jednu opciju usmjerenu boljoj komunikaciji više korisnika (zajednice) koja bi im, kako su naglasili na službenom blogu, trebala omogućiti da izvuku najviše iz grupa na toj platformi.

Unutar zajednica mogu komunicirati veće grupe korisnika, mogu se dijeliti veće datoteke, raditi ankete itd. Nove opcije bit će globalno dostupne tijekom sljedećih tjedana, a mi ćemo nastaviti s razvojem novih alata kako bismo omogućili najbolje iskustvo unutar grupa za administratore i korisnike, objavili su iz WhatsAppa.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti