Napokon! Nova nadogradnja WhatsAppa donosi jedan veliki novitet

Iako je opcija dostupna s novom verzijom WhatsAppa, neće je odmah svi moći koristiti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.02.2023. / 11:40

WhatsApp (Foto: Afp)

Iz WhatsAppa su krajem prošle godine najavili kako su počeli s testiranjem opcije slika u slici unutar svoje aplikacije za Appleove telefone. Tada su na službenom blogu najavili kako će opcija postati dostupna početkom 2023., a početkom ovog tjedna dostupna je nadogradnja za WhatsApp na iOS-u koja donosi tu opciju. Ipak, kako naglašavaju iz tvrtke, dijelu korisnika opcija slike u slici neće biti dostupna odmah, već s vremenom.

Slika nije dostupna WhatsApp priprema pet velikih promjena u omiljenoj aplikaciji, evo što nas čeka

Opcija slika u slici na WhatsAppu slična je i kao postojeća opcija na Appleovom FaceTimeu. Dakle, korisnici će moći smanjiti prozor WhatsAppa u kojem se nalazi lice osobe s kojom razgovaraju i postaviti ga iznad drugih aplikacija koje koriste. Tako u isto vrijeme mogu surfati mrežom, pregledavati slike, čitati dokumente i razgovarati s prijateljima.

Nova opcija dostupna je u verziji WhatsAppa za iOS 23.3.77, a osim slike u slici, donosi još nekoliko zanimljivih noviteta. Korisnici će tako moći dodavati opise pri slanju dokumenata, imat će dodatnu podršku za dulje predmete i opise grupa te će moći stvarati i upotrebljavati personalizirane avatare kao naljepnice i profilne fotografije. Avatari će biti dostupni pod Postavke/Avatari.

Noviteti na WhatsAppu Korisnici su imali jednu veliku želju za WhatsApp, a sada im je ta želja napokon ispunjena

WhatsApp konstantno testira i predstavlja nove opcije za svoj komunikacijski servis pa su tako nedavno lansirali više noviteta. Među inim, treba spomenuti i mogućnost dijeljenja glasovnih poruka kao statusa, ali i opciju s kojom će se za svaki pojedinačni status moći odrediti posebne postavke privatnost, odnosno korisnici će odlučiti kome će status biti vidljiv, a kome neće. Također, predstavili su i jednu od najtraženijih opcija - reakciju na statuse putem emojia.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti