Korisnici su imali jednu veliku želju za WhatsApp, a sada im je ta želja napokon ispunjena

Osim reakcija na poruke u razgovorima, što je WhatsApp već uveo, ovo je bila najveća želja velikog broja korisnika Metine platforme.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.02.2023. / 11:02

Noviteti na WhatsAppu (Foto: WhatsApp)

Popularna komunikacijska platforma koja je u vlasništvu Zuckerbergove Mete najavila je neke zanimljive novitete za svoju opciju prikaza statusa. Prvi novitet koji je dostupan na WhatsAppu u sklopu ovih promjena odnosi se na snimanje i dijeljenje glasovnih poruka kao statusa.

Slika nije dostupna WhatsApp priprema pet velikih promjena u omiljenoj aplikaciji, evo što nas čeka

Do sada tako nešto nije bilo moguće, no s novom nadogradnjom sad će se moći snimiti glasovna poruka u trajanju do 30 sekundi i objaviti kao status. Zanimljivo, putem WhatsAppa sada će se za svaki pojedinčani status moći određivati postavke privatnosti, tako da će korisnici moći odabrati tko će vidjeti (a od sada i čuti) novi status koji objave. WhatsApp će pamtiti zadnje odabire korisnika kojima su statusi vidljivi tako da se neće morati uvijek klikati na ista imena.

Pored spomenutog, WhatsApp je napokon predstavio i opciju reakcije na nove statuse. Na statuse se tako, osim s tekstom, glasovnom porukom i naljepnicom, može reagirati i s emoijem, a dostupno je osam takvih smajlića. Iz WhatsAppa kažu kako je, nakon lansiranja opcije reakcija u razgovorima prošle godine, ovo bila najtraženija opcija čije su uvođenje korisnici tražili od njih.

Još jedan novitet odnosi se na prsten oko profilne fotografije - svaki put kada korisnici podijele novi status, oko njihove profilne fotografije pojavit će se novi takav prsten koji će biti vidljiv unutar dijela o podacima o kontaktima te chat listama i grupama. Posljednji novitetet odnosi se na prikaz previewa linkova, koji će sada biti isti kakav je i prikaz linkova unutar razgovora, odnosno bit će bolje prikazan i sadržavat će više informacija o samom linku.

WhatsApp Otkrivena nova opcija koja stiže na WhatsApp i namijenjena je Androidima

Spomenuti noviteti vezani uz status korisnicima bit će dostupni s novom nadogradnjom WhatsAppa koja je već sada dostupna dijelu korisnika i očekuje se kako će svima biti dostupna tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Izvor: WhatsApp
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti