Otkrivena nova opcija koja stiže na WhatsApp i namijenjena je Androidima

WhatsApp konstantno razvija i testira novitete unutar svoje aplikacija, a nova opcija razveselit će sve vlasnike uređaja koji rade na Androidu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.01.2023. / 13:57

WhatsApp (Foto: Afp)

Prošle godine Meta je napokon omogućila prebacivanje povijesti razgovora s WhatsAppa između telefona različitih platformi, odnosno između telefona koji rade na Androidu i iPhonea i obrnuto. To je samo jedan od brojnih noviteta koje WhatsApp konstantno testira i primjenjuje, a ova komunikacijska platforma trenutačno razvija još jednu opciju koja bi trebala olakšati prebacivanje sadržaja i povijesti razgovora između telefona.

Pametni telefon, ilustracija WhatsApp prestaje raditi na ovim uređajima, provjerite je li i vaš na popisu

Prema WABetaInfo, vjerojatno najpouzdanijem izvoru kada su u pitanju noviteti oko WhatsAppa, tvrtka sada radi na jednostavnijem prijenosu povijesti razgovora između pametnih telefona koji rade na Androidu. Umjesto stvaranja sigurnosne kopije povijesti razgovora na Googleu Drive, za prebacivanje chatova na novi Android bit će dovoljno skenirati QR kod.

Kada opcija postane dostupna svima, korisnici će joj moći pristupiti pod opcijom Postavke/Razgovori i odabrati opciju “Prijenos razgovara na Android”.

Kako bi razgovore jednostavno prebacili na drugi Android, potrebno je, naravno, prvo na tom telefonu instalirati ovu aplikaciju i skenirati poseban QR kod i prebacivanje će početi. Treba naglasiti kako Meta tek razvija ovu opciju i ona još nije dostupna korisnicima, niti je poznato kada će postati dostupna.

Još jedna stvar o kojoj korisnici trebaju voditi računa jest da, iako će biti omogućeno prebacivanje sadržaja bez Google Drivea, svakako se preporučuje stvaranje sigurnosne kopije povijesti razgovora na Googleovom oblaku kako bi, u slučaju problema s aplikacijom, imali mogućnost pristupa svojim podacima.

Slika nije dostupna WhatsApp uvodi opciju namijenjenu brzopletim korisnicima

Još jedna opcija na kojoj WhatsApp radi, a koja je također u razvoju i još nije dostupna niti osobama koje testiraju nadolazeće verzije odnosi se na mogućnost zadržavanja nestajućih poruka. Ako ta opcija zaista postane dostupna korisnicima, onda će se razgovori s nestajućim porukama moći snimiti i pohraniti na mobilni uređaj.

Izvor: Neowin
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti