Zuckerberg najavio novosti na WhatsAppu: Slanje poruka postat će zabavnije, ali i privatnije

Na Facebooku kažu da, osim što je korištenje avatara zabavno, ono pruža i veći osjećaj privatnosti jer umjesto prave fotografije korisnici sada mogu koristiti svoju digitalnu verziju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.12.2022. / 14:34

Avatari na WhatsAppu (Foto: Meta)

WhatsApp je jedna od najpopularnijih globalnih komunikacijskih platformi s oko dvije milijarde korisnika diljem svijeta. Mnogima je ovo i primaran način komunikacije s prijateljima, kolegama te grupama ljudi sličnih interesa. S obzirom na to da je konkurencija na ovom tržištu vrlo velika, Meta konstantno testira i razvija nove opcije koje donose manja ili veća poboljšanja same platforme, odnosno njezina korisničkog iskustva.

Slika nije dostupna WhatsApp hvata korak sa Slackom i uvodi opciju koju će mnogi sa zadovoljstvom koristiti

Jedno takvo poboljšanje danas je najavio Mark Zuckerberg na svojem profilu na Facebooku, a riječ je o - avatarima. Avatari će korisnicima ove platforme omogućiti novi i personalizirani način izražavanja tijekom komunikacije. Digitalne verzije korisnika mogu se napraviti od, kako su naglasili u službenoj objavi na stranicama Facebooka, milijardi kombinacija različitih stilova frizura, izraza lica i odjeće.

Na Facebooku kažu da, osim što je korištenje avatara zabavno, ono pruža i veći osjećaj privatnosti jer umjesto prave fotografije korisnici sada mogu koristiti svoju digitalnu verziju. Naime, korisnici sada kao profilnu fotografiju na WhatsAppu mogu koristiti personalizirane avatare ili mogu odabrati jednu od 36 naljepnica kojima mogu izraziti svoje emocije i akcije.

WhatsApp za Windowse Koristite aplikaciju WhatsApp na računalu? Dolazi opcija koja će dopisivanje učiniti još sigurnijim

Iz Zuckerbergove kompanije najavili su kako će nastaviti s poboljšanjima prikaza avatara tako da će oni s vremenom postati još bolji i atraktivniji.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti