WhatsApp predstavio novost koja bi trebala olakšati komunikaciju s većim brojem ljudi

Osim Zajednica WhatsApp je predstavio i tri nove opcije - mogućnost stvaranja ankete u chatu, do 32 osobe u videopozivu i grupe s do 1024 korisnika.

Martina Čizmić | 03.11.2022. / 13:31

Dopisivanje, ilustracija (Foto: Getty Images)

Kad su u travnju iz WhatsAppa najavili uvođenje Communities, odnosno Zajednica, korisnicima nije bilo previše jasno po čemu će te "zajednice" biti drugačije od već postojećih grupa.

S obzirom na to da od danas Zajednice i službeno postaju dostupne korisnicima WhatsAppa diljem svijeta, odlučili su i objasniti o čemu se radi.

Kako ističu iz WhatsAppa, zajednice su zamišljene poput susjedstva, grupe roditelja iz škole ili kolega s posla koji mogu spojiti nekoliko različitih grupi u jednu i organizirati grupne razgovore. U prijevodu, zajednice bi trebale biti grupe koje obuhvaćaju više grupa.

Za pokretanje zajednice korisnici će morati kliknuti na opciju "New Community/Nova zajednica" u svojim aplikacijama. Nakon toga mogu u tu zajednicu dodavati postojeće grupe ili pokretati nove.

Community, odnosno Zajednica na WhatsAppu (Foto: WhatsApp)

Kao najveću prednost ističu to što kad korisnik odabere zajednicu, lako i jednostavno može "skakati" iz jedne grupe u drugu unutar te zajednice, a administratori mogu svima istovremeno slati informacije.

Želimo podići razinu na kojoj organizacije komuniciraju, uz razinu privatnosti i sigurnosti koju ne mogu pronaći nigdje drugdje. Alternative koje su do danas bile dostupne zahtijevaju da ostavite kopiju poruka unutar aplikacije ili na serverima tvrtki. Smatramo da korisnici zahtijevaju višu razinu sigurnosti koju im nudi enkripcija na oba kraja, napisali su iz WhatsAppa.

Osim Zajednica WhatsApp je predstavio i tri nove opcije - mogućnost stvaranja ankete u chatu, do 32 osobe u videopozivu i grupe s do 1024 korisnika.

No to nije sve. Kako ističu, u planu je još puno toga što bi se trebalo pojaviti u aplikaciji u sljedećih nekoliko mjeseci.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti