Koristite aplikaciju WhatsApp na računalu? Dolazi opcija koja će dopisivanje učiniti još sigurnijim

Zasad nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije isključeno ni da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Martina Čizmić | 23.11.2022. / 08:18

WhataApp za WIndowse
WhatsApp za Windowse (Foto: Microsoft)

Korisnici WhatsAppa koji aplikaciju za dopisivanje koriste i na računalu i na pametnom telefonu znaju da je jedna od glavnih boljki pitanje sigurnosti prepiske. Točnije, nije bilo moguće ostati ulogiran u aplikaciju na računalu, a zaštititi prepisku.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, kako su otkrili na portalu wabetainfo, koji otkriva buduće opcije u aplikaciji, korisnici će uskoro dobiti mogućnost postavljanja lozinke za ulazak u aplikaciju WhatsApp na računalu.

Uklanjanje podataka iz Metinih baza Čak i ako niste na Facebooku ili WhatsAppu, Meta možda ima podatke o vama. Evo kako ih ukloniti

To će omogućiti korištenje aplikacije WhatsApp za računalo i na dijeljenim računalima, ali i dati korisnicima viši stupanj zaštite te im olakšati zaštitu njihovih povjerljivih prepiski. Opcija PIN-a, odnosno lozinke, već je bila omogućena za aplikaciju na pametnom telefonu.

Korisnici koji se odluče postaviti lozinku morat će je upisati kad god požele ući u aplikaciju na računalu. A ako zaboravite lozinku, nema straha. Bit će dovoljno da se izlogirate iz aplikacije na računalu i ponovno ulogirate skeniranjem QR koda pomoću pametnog telefona.

Zasad nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije isključeno ni da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Dopisivanje, ilustracija WhatsApp predstavio novost koja bi trebala olakšati komunikaciju s većim brojem ljudi

Zanimljivo je da ova opcija postavljanja lozinke neće biti automatski aktivirana u aplikaciji, već će je korisnici morati sami uključiti u postavkama, ali bit će jednako dostupna korisnicima na Windows i Mac računalima.

Treba naglasiti kako se ova opcija neće odnositi na korištenje WhatsAppa u internetskom pregledniku. 

Izvor: wabetainfo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti