Poznati planovi WhatsAppa: Priprema nove opcije za još veću privatnost platforme

WhatsApp dodaje još jedan sloj sigurnosti s kojim će korisnici zaštititi one najtajnije razgovore i komunikaciju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.04.2023. / 15:42

WhatsApp (Foto: Afp)

Popularna komunikacijska platforma WhatsApp skriva brojne tajne, odnosno razgovore, fotografije i videozapise koji trebaju ostati samo za osobe koje sudjeluju u tim konverzacijama i nisu namijenjene za druge znatiželjne oči. Kako bi zaštitili svoje korisnike, odnosno privatnost njihove komunikacije WhatsApp im je omogućio zaključavanje aplikacije korištenjem passcodea i biometrije.

WhatsApp na računalu Koristite WhatsApp na računalima? Ovo su dobre vijesti za vas

No što u situaciji kada otvorite WhatsApp, pogledate poruke i odmah napustite prostoriju, bez da ste prethodno izašli iz aplikacije, a netko od vaših prijatelja, poznanika ili nepoznatih osoba je u blizini. U tom slučaju može iskoristiti situaciju i pristupiti svim tajnama koje krijete u WhatsAppu. Također, kako mnogi koriste iste šifre za više uređaja i aplikacija, osoba koja poznaje passcode vašeg telefona, može pristupiti i WhatsAppu, ako koristite iste šifre.

Meta je, čini se, odlučila stati na kraj takvim situacijama te trenutačno razvijaju novu opciju usmjerenu na privatnost korisnika s kojom bi korisnici trebali zaštititi one najtajnije razgovore.

Prema stranici WABetaInfo koja je konstantni izvor informacija o novitetima unutar aplikacije, WhatsApp sada priprema opciju koja će omogućiti zaključavanje pojedinačnih razgovora s posebnom šifrom ili prepoznavanjem otiska prsta. Time će dodati još jedan sloj sigurnost s kojim će korisnici moći zaštititi one najtajnije razgovore i komunikaciju za koju zaista ne žele da joj netko drugi pristupi. Također, unutar takvih zaključanih razgovora WhatsApp neće automatski preuzimati fotografije i videozapise na telefone.

Nove opcije za WhatsApp WhatsApp najavio nove opcije za grupne razgovore

Treba naglasiti kako se ova opcija još ne testira, već je i dalje u razvoju, a osim zaključavanja, čini se kako bi se takvi zaštićeni razgovori mogli i sakriti unutar same aplikacije, odnosno neće se prikazivati zajedno s ostalim porukama i razgovorima. Konkretne detalje još nemaju niti na WABetaInfo, no ideja je svakako zanimljiva.

Jednom kada ova opcija postane dostupna, moći će se koristiti i za razgovore između samo dvije osobe, ali i za grupne razgovore.

Izvor: Android Central
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti