Korisnici oduševljeni najavom nove opcije na WhatsAppu: Traže je godinama, a uskoro će napokon biti dostupna

Iz WhatsAppa kažu kako će opcija biti dostupna svim korisnicima tijekom sljedećih tjedana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.05.2023. / 13:04

Palac gore (Foto: Getty Images)

S oko dvije milijarde korisnika diljem svijeta, WhatsApp je jedna od najpopularnijih komunikacijskih platformi. Meta, koja je vlasnik WhatsAppa, ne želi da se takva situacija promijeni pa konstantno testiraju, razvijaju i predstavljaju nove opcije kako bi omogućili još bolju komunikaciju. Pri tome, naravno, prate i konkurenciju i opcije u kojima mogu uživati njihovi korisnici, a nisu dostupne na WhatsAppu.

WhatsApp Pogledajte što ćete uskoro moći napraviti na WhatsAppu: Ovo bi mogla postati jedna od najpopularnijih opcija na platformi

Jedna od tih opcija koju imaju npr. Telegram i Signal, a dostupna je i na drugim društvenim mrežama jest mogućnost uređivanja poruka nakon njihova slanja. Za brojne korisnike WhatsAppa upravo je mogućnost uređivanja jedna od opcija koju najviše žele vidjeti na toj platformi, a Zuckerbergova kompanija odlučila im je tu želju i ispuniti.

Uređivanje poruke (Foto: WhatsApp)

Od ispravljanja jednostavnih pravopisnih pogrešaka do dodavanja dodatnog konteksta porukama, uzbuđeni smo što vam možemo donijeti više kontrole nad vašim razgovorima, objavili su jučer na službenom Metinu blogu. Iz te kompanije kažu kako će ta mogućnost svim korisnicima biti dostupna sljedećih nekoliko tjedana. Treba naglasiti kako će se poruke moći izmijeniti tijekom samo određenog razdoblja te će korisnici imati 15 minuta za promjenu. Nakon toga poslana poruka više se neće moći urediti.

Novosti na WhatsAppu WhatsApp najavio nove opcije koje će razveseliti one koji često dijele fotografije i videozapise

Način uređivanja je jednostavan. Kako su iz Mete objasnili na blogu, dovoljno je samo malo duže pritisnuti poslanu poruku, nakon čega će se pojaviti izbornik u kojem će se pored trenutačno dostupnih opcija (od odabira smajlića pa do označavanja, kopiranja poruke i slično) pojaviti i opcija uređivanja. Takve poruke u kojima će sadržaj biti izmijenjen bit će tako i označene kako bi primatelj, odnosno primatelji znali da ju je pošiljatelj uredio. Ipak, neće se prikazati povijest poruke, odnosno njezin sadržaj prije te promjene.

Osim WhatsAppa nedavno je i Twitter najavio sličnu opciju, no samo za pretplatnike. Oni u roku od 30 minuta mogu nekoliko puta promijeniti sadržaj tvita koji su objavili.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti