WhatsApp najavio novu mogućnost koja će olakšati život brojnim korisnicima

Jedna novost uskoro će postati dostupna svima, dok ćemo na drugu još malo morati pričekati.

Martina Čizmić | 19.10.2023. / 15:36

WhatsApp (Foto: Afp)

 WhatsApp aktivno radi na novim mogućnostima koje će u bližoj ili daljoj budućnosti ponuditi svojim korisnicima. Jedna od opcija koja će razveseliti sve koji koriste WhatsApp u poslovne i privatne svrhe je mogućnost dva, istovremeno, prijavljena računa.

Kako su istaknuli iz Mete (vlasnika WhatsAppa), korisnici se više neće morati svaki put odjavljivati iz jednog i prijavljivati u drugi račun ili nositi dva telefona.

No, napominju, ipak će morati ispuniti određene tehničke preduvjete. Tako će za postavljanje drugog računa, biti potrebno imati drugi telefonski broj i SIM karticu ili pak telefon koji prihvaća multi-SIM ili eSIM.

WhatsApp Za tjedan dana WhatsApp će prestati raditi na ovim telefonima, provjerite je li vaš među njima

Jednostavno otvorite svoje WhatsApp postavke, kliknite na strelicu pored svog imena i kliknite na "Dodaj račun". Možete kontrolirati svoju privatnost i postavke obavijesti na svakom računu zasebno, dodaju iz WhatsAppa.

Ujedno su upozorili korisnike da ne koriste neslužbene aplikacije i dodatke za WhatsApp koji obećavaju mogućnost istovremenog korištenja više računa. Naime time, uz to što krše pravila korištenja i riskiraju da im WhatsApp blokira račune, istovremeno riskiraju i svoju privatnost jer koristee aplikaciju koja nije WhatsAppova.

"Ova poruka će se izbrisati nakon slušanja"

I dok će istovremeno korištenje dva računa ubrzo biti dostupna svima, u WhatsAppu rade na još jednoj mogućnosti koja je još u fazi testiranja.

Baš kao što je moguće odrediti "rok trajanja" za fotografije i videa koja se razmjenjuju putem ove aplikacije, uskoro bi isto moglo biti i sa glasovnim porukama.

Apple iPad Pro Korisnici iPada godinama su čekali ovu aplikaciju, a uskoro će napokon postati dostupna

Opcija je još uvijek u testnoj fazi, a kako javlja portal WABetaInfo, ako pošiljatelj tako odredi, slušatelj će moći odslušati poruku jednom i nakon toga će ona postati nedostupna. Takvu poruku neće biti moguće sačuvati na telefonu ili proslijediti dalje.

Za sad nije poznato hoće li korisnici imati opciju staviti i vremensko trajanje glasovne poruke (npr. sat, dan ili dulje) i što ako preslušate poruku, ali nešto niste dobro čuli pa poželite poslušati ponovno?

Iako će ova opcija povećati sigurnost i privatnost korisnika, za sad nije poznato kad bi mogla postati dostupna svima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti