Korisnici iPada godinama su čekali ovu aplikaciju, a uskoro će napokon postati dostupna

Postoji nekoliko aplikacije koje korisnici iPada godinama čekaju, a ovo je jedna od njih.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2023. / 13:00

Apple iPad Pro (Foto: Apple)

Početkom prošle godine prvi čovjek WhatsAppa Wil Cathcart rekao je kako je jedna od najtraženijih opcija za njihovu komunikacijsku platformu aplikacija za Appleov tablet. Tada je rekao kako zaista žele napraviti aplikaciju za iPad, no nije rekao kada će to biti, stoga svi korisnici tog uređaja, ako žele komunicirati preko WhatsAppa, moraju koristiti web-verziju ili neku od neslužbenih verzija. Jasno, nijedan od tih načina ne omogućuje iskustvo korištenja ni sve opcije kao klasična mobilna aplikacija.

WhatsApp WhatsApp konstantno uvodi novitete, no i dalje nisu ispunili želju milijuna korisnika

Čini se da će se to napokon uskoro promijeniti jer je WhatsApp zaista krenuo u razvoj posebne aplikacije za iPad. Kako su objavili na najpouzdanijem izvoru informacija kada je u pitanju Metina platforma, portalu WABetaInfo, posljednja testna verzija WhatsAppa kompatibilna je i s operativnim sustavom za Appleove tablete, iPadOS-om. Aplikacija za tablete trebala bi biti slična aplikaciji za Macove, čija je nadograđena verzija s nekim novim opcijama predstavljena krajem prošlog mjeseca.

Jednom kada korisnici preuzmu i instaliraju aplikaciju na iPadu, bit će potrebno pokrenuti WhatsApp na telefonu i skenirati QR kod, nakon čega će se na aplikaciju na tabletu preuzeti svi razgovori te će korisnici moći slati i primati poruke na iPhoneu, iPadu i Macovima.

WhatsApp će se na tabletu moći koristiti i kada iPhone nije u blizini i kada nije povezan na istu Wi-Fi mrežu, no korisnici neće moći otvoriti potpuno novi račun na tabletu, već će na njemu moći koristiti podatke postojećeg WhatsApp računa s telefona. Za većinu korisnika iPada to će biti više nego dovoljno jer upravo to im i treba - mogućnost korištenja WhatsAppa direktno s tableta, bez potrebe da, kako bi odgovorili na poruke ili pozive, konstantno uzimaju telefon u ruke.

Pretplata na WhatsAppu? Gdje ima dima, ima i vatre? Iz Mete reagirali na glasine o uvođenju pretplate na WhatsApp

Dok je sada jasno kako WhatsApp zaista stiže na iPad, i dalje je nepoznato kada bi se konačna i službena aplikacija trebala pojaviti u trgovini aplikacija. S obzirom na to da su korisnici iPada na Metinu aplikaciju čekali godinama, još koji dodatni tjedan ili mjesec do dolaska WhatsAppa u App Store ne bi trebao predstavljati veliki problem.

Izvor: Android Authority

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti