WhatsApp konstantno uvodi novitete, no i dalje nisu ispunili želju milijuna korisnika

Prvo čovjek WhatsAppa u jednom je ranijem intervjuu rekao kako bi volio razviti aplikaciju za iPad, no i dalje nema takve aplikacije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.05.2023. / 15:49

WhatsApp (Foto: WhatsApp)

WhatsApp je prošli tjedan razveselio korisnike najavom opcije koja će omogućiti korištenje istog računa na više pametnih telefona. Korisnici su godinama zahtijevali tu opciju i sada će je napokon dobiti. Iz WhatsAppa kažu kako je nekima već dostupna, dok bi je ostali trebali dobiti tijekom sljedećih tjedana.

WhatsApp Zuckerberg je poslušao korisnike i omogućio im ono što su mnogi priželjkivali na WhatsAppu

Dok će većina korisnika pozdraviti ovaj novitet, postoji dio njih, a riječ je o vjerojatno o desecima milijuna, koji i dalje nisu dobili ono što traže. A to je - aplikacija WhatsAppa za iPad. S obzirom na to kako je iPad najpopularniji tablet na svijetu, jasno je kako su mnogi od Mete tražili razvoj posebne aplikacije kako bi se mogli dopisivati i komunicirati direktno s tableta, a to je potvrdio i prvi čovjek WhatsAppa Will Cathcart početkom prošle godine. Naime, u jednom intervjuu rekao je kako korisnici već dugo vremena traže aplikaciju za iPad te da bi je voljeli napraviti, no svoje riječ nije pretvorio u djela. Barem ne još.

Ako na iPadu u App Storeu pokušate potražite WhatsApp, zaista ćete pronaći aplikacije za tu platformu, no niti jedna od njih nije službena. Neke od tih aplikacija koje omogućuju korištenje ove platforme na iPadu trebaju se kupiti, u drugima je dostupna kupovina unutar aplikacija, no općenito, riječ je o aplikacijama od kojih neke imaju negativne komentare te lošu ocjenu korisnika.

Osim takvih aplikacija, postoji još jedan način na koji se može koristiti WhatsApp na iPadu, a koji preporučuju na brojnim tehnološkim stranicama, pri čemu treba naglasiti da niti jedna od opcija ne omogućuje potpuno i isto iskustvo kao i službene verzije.

Ako želite komunicirati putem WhatsAppa na Appleovom tabletu prvo je potrebno otići na internetsku stranicu web.whatsapp.com na kojoj se nalazi QR kod koji je potrebno skenirati putem telefona. Da bi to napravili potrebno je na telefonu u postavkama ići na opciju “Povezani uređaji”, a zatim kliknuti na “Poveži uređaj”. Nakon toga s telefonom se skenira kod te se na iPadu, ali na internetskoj stranici, otvara WhatsApp.

Nova opcija na WhatsAppu WhatsApp najavio novu opciju koja će razveseliti sve koji koriste nestajuće poruke

Ono što treba naglasiti jest da preglednici internetskih stranica na iPadu ne podržavaju obavijesti tako da korisnici neće biti obaviješteni kada dobiju poruku.

Kako Meta često testira novitete i predstavlja nove opcije za svoju platformu, vjerujemo kako će uskoro i korisnici Appleova tableta doći na svoje te da će postati dostupna i službena aplikacija za iPad sa svim mogućnostima kakve ima i mobilna aplikacija.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti