Kevin Rose napustio Digg

Osnivač Digga Kevin Rose, podnio je ostavku u tvrtki koju je osnovao 2004. godine kako bi se posvetio startup tvrtki.

Zimo Zimo Zimo | 19.03.2011. / 11:40

Kevin Rose napustio Digg

Osnivač Digga Kevin Rose, podnio je ostavku u tvrtki koju je osnovao 2004. godine kako bi se posvetio startup tvrtki.

Rose je već počeo sa radom nove tvrtke koja je pred zatvaranjem početnog kruga financiranja. Kevin je osnovao Digg 2004. godine te je ulogu glavnog i odgovornog uvijek prepuštao drugima, u ovom slučaju Jay Adelsonu i Matt Williamsu, piše VentureBeat.

Kao što smo već pisali, Digg se našao u velikim problemima nakon redizajna svojih stranica, što je jako dobro iskoristio konkurenti servis za prikupljanje vijesti -- Reddit, koji je nedavno ostao samo sa jednim programerom nakon što su ostala dvojica dala otkaz.

Prema statistikama za posjećenost, Digg je pao sa 16 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno na 8.2 milijuna, dok Reddit ima oko 14 milijuna posjetitelja mjesečno.

Rose je istaknuo kako su problemi koji su snašli Digg loša strategija u kojoj se trebalo zaposliti inženjere kako bi implementirali razne načine oglašavanja, umjesto, kao što je to bio slučaj, preraspodjelom poslova inženjera na ostale zadatke koji nisu doprinijeli rastu prihoda.

Google je 2008. godine htio kupiti Digg za 200 milijuna dolara, no u zadnji čas je odustao od akvizicije iz razloga što su smatrali da se team u Diggu ne uklapa u Google.

Nakon svega što se događalo u Diggu, Kevin je ostao samo nadzornik koji se očito posvetio novim poslovnim pothvatima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti