Kina ima najveću zgradu na svijetu

Kina očito živi po načelu 'veće je bolje' pa je tako nedavno otvorila najveću zgradu na svijetu smještenu u Chengdu, gradu od 14 milijuna stanovnika.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.07.2013. / 08:15

Kina ima najveću zgradu na svijetu

Kina očito živi po načelu "veće je bolje" pa je tako nedavno otvorila najveću zgradu na svijetu smještenu u Chengdu, gradu od 14 milijuna stanovnika.

New Century Global Center je najveća zgrada na svijetu, istaknuli su kineski dužnosnici. Pod "najvećom" se ne smatra najvišom nego površinom najvećom, pa tako zgrada ima impresivne mjere od 500 metara duljine, 400 širine i 100 visine, te sveukupno 1.7 milijuna četvornih metara.

Kako bi stavili brojke u perspektivu, na tu površinu možete staviti 20 kuća Sydneyske opere, te tri Washingtonska Pentagona.

Centar je otvoren krajem prošlog mjeseca a u njemu se nalaze poslovni uredi, hoteli, kina, shopping centri, mediteransko selo i vodeni park Paradise Island.

New Century Global Center lociran je na Tainfu New Districtu, novom području koje bi trebalo postati ekonomski i kulturni centar zapadne Kine. Do 2020. planira se izgraditi i aerodrom kako bi se ovo područje povezalo s ostatkom svijeta.

[gallery id=36]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti