Kineska elegancija zvana iOcean

U posljednje vrijeme kineski uređaji pogotovo telefoni su sve više popularniji među nama. Moram priznati da me to ništa ne čudi s obzirom da su povoljniji nego uređaji već nama poznatih brandova

Ivan Vovk Ivan Vovk | 06.07.2014. / 12:27

Kineska elegancija zvana iOcean

U posljednje vrijeme kineski uređaji pogotovo telefoni su sve više popularniji među nama. Moram priznati da me to ništa ne čudi s obzirom da su povoljniji nego uređaji već nama poznatih brandova. Ako ste kojim slučajem lijeni onda ćete biti oduševljeni jer ćete kupovinu moći obaviti iz naslonjača. S obzirom da postoji ogroman broj kineskih online dućana, neće vam biti dosadno u potrazi za novom pilom. 

Za razliku od prošlih nekoliko godina, u zadnjih godinu dana na tržištu se je pojavio enorman broj kineskih uređaja, ponajviše telefona. U moru kineskih uređaja želio bih napisati nekoliko redaka o uređaju kodnog imena iOcean X8.  

Ali najprije par riječi o kineskoj kompaniji koja je i proizvela ovaj prekrasan telefon. iOcean je osnovan 2008 godine, a specijaliziran je za mobilne komunikacije i proizvodnju. iOcean se uglavnom bavi izgradnjom telefona baziranih na Android sustavu. Do danas su svoju kolekciju popunili sa četiri uređaja odnosno telefona. Više informacija o kompaniji možete potražiti na službenoj stranici

Od trenutka kada je iOcean X8 predstavljen pa sve do danas malo koji kineski proizvođač se može natjecati u eleganciji i premium osjećaju kojeg ostavlja ovaj uređaj. Gorilla glass, aluminij i crna boja u kojoj dolazi X8 naprosto vas ostavlja bez daha.  

iOcean se može pohvaliti kvalitetnom izradom što je doista rijetkost kod kineskih uređaja. X8 je dodatno specifičan telefon po tome što ima Gorilla Glass 3 staklo sa prednje i stražnje strane, što ga čini snažnim, a i lijepim. Veliki 5,7 inča ekran Full HD rezolucije je samo jedna od mnogih prednosti ovog uređaja. Ekran je oštar, te se doista radi o pravom LTPS ekranu. Obrubi ovog telefona su po cijeloj duljini izrađeni od aluminija. Dizajnerski gledano napravili su odličan posao, a ako budete pažljiviji možda ćete primijetiti da je X8 vrlo sličan Xperia Z seriji. 

iOcean X8 je flagship telefon koji spada u high-end klasu. U velikoj borbi kineskih flagship telefona iOcean je u samom vrhu, ako gledamo po ugrađenim komponentama.  X8 je baziran na Mediatek MT6592 čipsetu, a njegovih osam jezgri kucaju na 1.7GHz. Za grafiku se brine vrlo dobar Mali 450. Sve akcije su fluidne zahvaljujući 2GB ugrađenog RAM-a, također rad s aplikacijama je brz i bez zastajkivanja. Igre poput GTA San Andreas, Worms 2 koje smo igrali su radile bez ikakvih problema, pa možemo slobodno reći da je ovaj telefon rođen za gaming. 

iOcean X8 dolazi sa 32GB prostora (dostupno za korisnika 24GB) te ne postoji mogućnost proširenja memorije. Kod X8 je baterija od 2650 mAh koja omogućava jednodnevno žestoko korištenje ili dvodnevno lakše korištenje.  U nastavku možete pogledati detaljniju recenziju koju je priredio MajorDroid .

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti