Kineska tvrtka THL je nedavno predstavila novi pametni telefon T6 Pro

Kineska tvrtka THL je nedavno predstavila novi pametni telefon kodne oznake T6 Pro. Naime riječ je o jeftinijem mobitelu čija je maloprodajna cijena oko 120$ ovisno o online dućanu.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 12.02.2015. / 09:55

Kineska tvrtka THL je nedavno predstavila novi pametni telefon T6 Pro

Kineska tvrtka THL je nedavno predstavila novi pametni telefon kodne oznake T6 Pro. Naime riječ je o jeftinijem mobitelu čija je maloprodajna cijena oko 120$ ovisno o online dućanu. Primarni cilj navedene tvrtke je proizvesti što kvalitetniji mobitel po što nižoj cijeni, pa stoga idemo vidjeti koliko su u tome uspješni. A ako ste još više zainteresirani možete pogledati jer smo pisali i o modelu THL 5000.

THL T6 Pro je sličnih dimenzija kao i drugi 5-inčni pametni telefoni. Kućište je napravljeno od čvrste plastike te imate mogućnost odabira između crnog ili bijelog modela. Inače nije najtanji s obzirom da je debljina uređaja 8.6mm. Dizajn je karakterističan za THL ako pogledamo njihove prethodne modele. Ukupno gledajući kvaliteta izrade je vrlo dobra i u skladu je s cjenovnim rangom.

T6 Pro ima ugrađen 5-inčni HD IPS zaslon koji me je doista oduševio. Uspoređujući ga s drugim modelima istog cjenovnog ranga po mojem osobnom mišljenju THL-ov model ima jedan od boljih zaslona. Prikaz boja, kut gledanja i oštrina su zadovoljavajući osim jednog nedostatka ako ga možemo i tako nazvati, a to je nedostatak zaštite ekrana. Jer nema zaštitu poput Gorilla Glass ili Dragontrail ali iskreno u ovom cjenovnom razredu tek nekoliko dostupnih mobitela ima navedenu zaštitu zaslona.

Kad pogledamo što nam ovaj kineski mobitel krije ispod haube možemo zaključiti da nismo previše iznenađeni. Mogu navesti da je baziran na MediaTek MT6592M čipsetu kojeg čini osmojezgreni procesor s brzinom 1.4GHz. Riječ je o štedljivom procesoru kojem su sniženi taktovi s 1.7GHz na 1.4GHz. S ovim procesorom najčešće kao i u ovoj situaciji mobitel ima ugrađeno 1GB RAM-a i 8GB unutarnje memorije za pohranu podataka. Također za grafičke aktivnosti i 3D igranje tu spremno čeka Mali-450 GPU. Navedena hardverska kombinacija je dovoljno jaka za sve vaše potrebe od svakodnevnog korištenja pa sve do igranja igrica. Tu smo svakako i testirali THL T6 Pro s nekoliko benchmark aplikacija poput AnTuTu Benchmark gdje postiže vrlo dobrih 26000 bodova.

THL T6 Pro dolazi s instaliranim Android 4.4.2. operativnim sustavom. Koji praktički nije previše prilagođavan odnosno dolazi uz nekoliko manjih izmjena. Poput mogućnosti korištenja CPU power saving načina rada. Inače sustav je vrlo brz i fluidan te tokom korištenja nisam naišao na probleme kao što je iznenadno resetiranje i sl.

Kad je u pitanju mreža možemo reći da je T6 Pro dual-SIM uređaj koji ima sve standardne funkcije kao što su wifi, bluetooth, GPS i naravno podrška za 3G. Sve funkcije rade onako kako bi i trebale raditi, wifi ima vrlo dobar domet rada. GPS također radi normalno bez pomoći mreže i wifi-a i nije ga potrebno dodatno podešavati. Te bih naglasio da kod 3G mreže ovaj pametni telefon podržava sve frekvencije koje se koriste u Hrvatskoj, a to su 900/2100.

Kineska tvrtka THL je nedavno predstavila novi pametni telefon T6 Pro

Došla je na red glavna kamera koja je u ovom slučaju 8 megapikselna  opremljena s LED bljeskalicom. Nakon fotografiranja i pregledavanja fotki mogu reći da je kvaliteta osrednja jer su fotke vrlo često polu oštre pa mogu zaključiti da ima teškoća kod fokusiranja. Što je ipak prihvatljivo za navedeni cjenovni razred. Nekoliko primjera također možete i vidjeti.

T6 Pro dolazi s baterijom koja ima deklarirani kapacitet 1900 mAh. Nakon testiranja baterije mogu navesti nekoliko podataka da u prosjeku baterija pojedinačno pruža 3h igranja igrica, 5h gledanja Youtube filmova ili oko 20h razgovora.

Ako tražite jeftiniji mobitel, a istovremeno s solidnim performansama onda svakako razmislite o pametnom telefonu THL T6 Pro. Cijena za navedeni uređaj se kreće oko 120$ i ako ste zainteresirani možete ga kupiti ovdje s dostavom iz EU-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti