Kineske domene i Internet izloženi masivnom DDoS napadu

Prema izvješću kineskih vlasti, ovo je najveći napad kojem su izložene kineske domene sa '.cn' ekstenzijom. Zbog napada je Internet unutar kine, odnosno kineskih domena, zabilježio pad prometa od 32%.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 26.08.2013. / 17:21

Kineske domene i Internet izloženi masivnom DDoS napadu

Prema izvješću kineskih vlasti, ovo je najveći napad kojem su izložene kineske domene sa ".cn" ekstenzijom. Zbog napada je Internet unutar kine, odnosno kineskih domena, zabilježio pad prometa od 32%.

China Internet Network Information Center, koji je službeni registrar .cn domena i u čijoj je nadležnosti administriranje istih, priznao je kako je napad počeo u nedjelju i bio je iznimno žestok. Neki su otišli toliko daleko i konstatirali kako je riječ o najvećem napadu na kineski Internet u povijesti, iako je takvih kategorizacija bilo i ranije. CINIC se službeno ispričao svim svoji klijentima, ali nije obznanio je li poznato tko stoji iza napada.

Kina je, inače, u posljednje vrijeme bila uglavnom proglašavana "agresorom" kada su u pitanju DDoS (Distributed Denial-of-service) napadi. Sada je riječ o obrnutoj situaciji, pa iako je u međuvremenu napad ublažen, još uvijek je popriličan broj .cn domena nedostupan ili im je pristup ekstremno otežan. Za sada, nije poznato stoje li iza ovog napada pojedinci ili možda interesne skupine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti