Kineske IT tvrtke udružile snage u borbi protiv koronavirusa

Na gradilištu četiri građevinske tvrtke rade 24 sata dnevno kako bi u rekordnom roku izgradili dvije bolnice s ukupno 2300 novih kreveta.

Martina Čizmić | 28.01.2020. / 16:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Epidemija koronavirusa natjerala je Kineze da rade i iznad svojih mogućnosti. Tako u gradu Wuhanu grade dvije nove bolnice koje bi trebale biti gotove u roku od tjedan dana.

Kako napreduju može se iz minute u minutu pratiti zahvaljujući prijenosu uživo. Na gradilištu četiri građevinske tvrtke rade 24 sata dnevno kako bi u rekordnom roku izgradili dvije bolnice s ukupno 2300 novih kreveta.

Bolnica Vulcan Mountain protezat će se na području velikom poput 7 nogometnih igrališta, a do sad su građevinari uklonili više od 150 tisuća kubičnih metara zemlje.

No, u izgradnju i opremanje bolnica nisu se uključile samo građevinske tvrtke.

Iz Huaweija su tako postavili 5G bazne stanice koje bi trebale omogućiti što bržu razmjenu informacija. U samo tri dana isplanirali su mrežu, izdizajnirali i položili optičke kablove te podigli bazne stanice. Sva tri velika mobilna operatera u Kini postavili su svoje 5G mreže u blizini novih bolnica, a u planu je postavljanje novih 5G mreža u blizini drugih bolnica.

U izgradnji nove mobilne mreže koja će imati najnaprednije mogućnosti kako bi se liječnicima omogućila besprijekorna komunikacija i videokonzultacije pomogao je i kineski ZTE, a svoj je obol dao i Lenovo poslavši tim i opremu u nove bolnice u Wuhanu.

Naime, Lenovo na području Wuhana ima svoju tvornicu, a kako epidemija koronavirusom direktno utječe i na njihovu proizvodnju, odlučili su donirati svu IT opremu koja je potrebna za izgradnju i opremanje bolnica.

U priopćenju za javnost pozvali su i druge tvtke koje se nalaze na odručju Wuhana da im se pridruže u borbi protiv koronavirusa.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti