Kineski smartphone THL 5000 ima bateriju koja će izdržati tri dana!

THL (Technology, Happy, Life - technology-based happy life) je kineska kompanija koja je samo u 2012 godini otvorila preko 300 dućana diljem Kine. Nedavno su nam priredili ugodno iznenađenje pod imenom THL 5000.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 04.09.2014. / 09:18

Kineski smartphone THL 5000 ima bateriju koja će izdržati tri dana!

THL (Technology, Happy, Life - technology-based happy life) je kineska kompanija koja je samo u 2012 godini otvorila preko 300 dućana diljem Kine. Nedavno su nam priredili ugodno iznenađenje pod imenom THL 5000.

Zasigurno se pitate zašto su baš odabrali kodnu oznaku 5000? Za ovo pitanje postoji vrlo jednostavan odgovor, zato što mobitel ima ugrađenu bateriju kapaciteta 5000mAh. Zvuči zanimljivo, zar ne? 

Osim baterije velikog kapaciteta od 5000mAh, THL 5000 ispod haube krije nabrijani MediaTek MT6592 osmerojezgreni procesor na taktu 2.0 GHz, 2 GB RAM-a,  Full HD 1080p ekran sa Gorilla Glass 3 zaštitom i Android 4.4 KitKat. 

THL 5000 je trenutno njihov flagship telefon koji ima ekran veličine 5 inča sa Full HD rezolucijom odnosno 1920 x 1080 piksela. To omogućuje gustoću od 440 ppi, što je doista impresivno. Ekran je također zaštićen sa Gorilla Glass 3 slojem što nije čest slučaj kod kineskih telefona. 

THL je za model 5000 odlučio overclockirati procesor pa umjesto standardne brzine 1.7GHz, osam Cortex-A7 jezgri grglja na 2 GHz. Kao i kod ostalih flagship telefona ostatak hardvera je više-manje isti pa se za za besprijekorni rad brine 2GB RAM-a, dok grafiku projektira Mali 450 MP4.  

Za pohranu podataka ima ugrađeno 16GB memorije od čega je korisniku na raspolaganju 12GB. Ako vam to nije dovoljno, unutarnju memoriju možete proširiti sa micro-sd karticom maksimalno 32GB. 

THL 5000 dolazi out of the box sa instaliranim Android - 4.4 KitKat OS-om što je svakako prednost, možemo reći da se THL nije previše igrao sa operativnom sustavom. Tek nekoliko minimalnih promjena poput drugačijih ikona i nekoliko instaliranih aplikacija.  

E sada dolazimo na dio koji će vas najviše zanimati, a radi se o bateriji koja je pretpostavljam mnoge namamila. Baterija ima deklarirani kapacitet od 5000mAh. Mogu bez problema reći da je ovo jedini pametni telefon koji ima bateriju tako velikog kapaciteta. Na testiranju se je pokazala da uz intenzivno korištenje može pružiti snagu do dva dana, dok uz prosječno korištenje može i do 3 dana bez problema pružati užitak.  

Naravno ovi rezultati su dobiveni na temelju testiranja gdje je pozadinsko svijetlo ekrana bilo uključeno na 100% jačine. Vi se možete svakako malo igrati, pa npr.. možete smanjiti jačinu pozadinskog svijetla ili uključiti automatsko osvjetljenje ekrana sa kojim bi svakako još produljili vijek trajanja baterije. U svakom slučaju možete vidjeti da baterija može pružiti dulji rad sa telefonom. 

Cijena mobitela iznosi 270 dolara što ga stavlja u niskobudžetnu skupinu telefona, a možete ga kupiti u Gearbest online dućanu ovdje

Izvor majordroid, foto en.thl.com.cn

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti