Kinezi ljutito odgovorili Amerikancima: "Prekinite sa svojim kibernetičkim upadima i nadzorom"

Kineska vlada porekla je bilo kakvu umiješanost u hakerski napad za koji ih Amerikanci optužuju.

Branimir Vorša | 11.02.2020. / 16:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su ih iz SAD-a optužili za krađu osobnih podataka 147,9 milijuna korisnika tvrtke Equifax, iz Kine su brzo reagirali i poručili Amerikancima da prekinu s kibernetičkim upadima i nadzorom.

Optužbe za veliko hakiranje - 1 SAD optužio Kineze za krađu podataka čak 147 milijuna Amerikanaca: "Došli su do imena, datuma rođenja..."

Za razliku od SAD-a, Kina ne provodi kibernetičke napade na strane kompanije, istaknuo je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Podsjetimo, SAD su optužile četiri časnika kineske vojske za krađu osobnih podataka 147,9 milijuna korisnika tvrtke Equifax, jedne od najvećih svjetskih izvještajnih agencija za kreditne kartice. Optuženi su da su to učinili koristeći ranjivost u softveru te tvrtke, koja nije bila na vrijeme popravljena.

Kineska vlada porekla je bilo kakvu umiješanost u taj hakerski napad.

Naše civilno i vojno osoblje nikad ne provodi kibernetičke krađe ili trguje tajnama, istaknuo je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Dodao je da su kineski "entiteti" često bili metom "kibernetičkih upada, nadzora i aktivnosti praćenja od strane američke vlade".

Naglasio je kako je SAD-u upućen i zahtjev za prekidom takvih aktivnosti, zajedno s demantijem oko hakerskog napada.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti