Prilikom kupovine novog mobitela, osim cijene i dizajna, sve više promatramo i performanse, te bateriju. Osim ovih stvari, važna je i kamera, pa smo tako usporedili specifikacije kamere na tri različita pametna telefona, Xiaomi Mi5 s 16MP stražnjom kamerom, Oukitel K6000 Plus s 16MP stražnjom kamerom i iPhone 7 sa 12MP stražnjom kamerom.

Obojica, i Xiaomi Mi5 i Oukitel K6000 Plus imaju 16MP s PDAF tehnologijom za brzi fokus. PDAF tehnologija je danas vrlo zrela na području digitalnih kamera, no u pametnim telefonima može se reći da je tek u svojim začecima. S ovom tehnologijom,kamera će završiti fokusiranje s jednom kalkulacijom i smanjiti opterećenje na procesoru. Ostale značajke se razlikuju od uređaja do uređaja.

Xiaomi Mi5 ima IMX298 senzor s F2.0 otvorom blende, iPhone 7 ima iSight senzor s F1.8, dok K6000 Plus ima OV16880 senzor s F2.0, te sva tri uređaja podržavaju ‘anti shake’ za bolju oštrinu slika.

Štogod imale kamere na sebi, konačna slika je uvijek najvažniji proizvod, pa tako u nastavku možete pogledati efekt pojedine kamere.

Spomenimo kako je Oukitel K6000 Plus već u prodaji, a više informacija možete potražiti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju