Kad se govori o procijepljenosti, najčešće se spominje stopa procijepljenosti na razini Hrvatske. No, kakvo je stanje o općinama i gradovima? Gdje cijepljenje ide najsporije, a gdje najbrže?

Kako bi pružili priliku građanima da vide kako je stanje u njihovom kraju, Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Hrvatskoj. Podaci se temelje na informacijama o prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno Grada Zagreba.

Kako ističu iz HZJZ, izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze (2.8.2021), prema mjestu prebivališta iz OIB sustava (dostavljeno od strane HZZO-a 21.06.2021), te DZS procjeni ukupnog stanovništva sa kraja 2019. godine. Dodaju kako će mapu redovito ažurirati.

Na mapi je moguće vidjeti vizualni prikaz procijepljenosti na tri NUTS razine (cijela RH, četiri regije i na razini županija) te razini općina. Možete vidjeti koliko je ljudi primilo samo jednu ili obje doze cjepiva, ali i koje su dobne skupine najažurnije što se cijepljenja tiče. 

Mapu možete pogledati na LINKU.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju