Koliko stoji ples u krilu? Čak i striptizete primaju bitcoine

Bitcoinom se može platiti i piće u samom klubu, a u bitcoinima svoju plaću prima i DJ koji u klubu radi.

Martina Čizmić | 05.03.2018. / 09:29

Striptizeta (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Široka upotreba bitcoina još nije zaživjela, a kad će, ovisi o brojnim čimbenicima. No to ne sprječava pojedince i pojedine tvrtke da uvedu plaćanje bitcoinom u svoje poslovanje.

Već su legendarne priče o ljudima koji su bitcoinima platili pizzu ili računalo, da bi nakon skoka vrijednosti te kriptovalute, to ujedno postale najskuplje transakcije na svijetu.

No u Las Vegasu su prepoznali bitcoin kao izvrsno sredstvo za plaćanje - striptizeta.

Osim što takvo plaćanje garantira svojevrsnu anonimnost platitelju (jer supruge neće vidjeti trošak na kreditnoj kartici), garantira i striptizeti da će dobiti točno onoliko koliko traži.

Striptiz-klub koji je uveo takvo plaćanje instalirao je bitcoin bankomat, ali i osmislio QR kod privremene tetovaže koje su zapravo adrese bitcoin novčanika striptizeta.

Tako posjetitelji samo trebaju skenirati kod sa striptizete i u nekoliko klikova na pametnom telefonu mogu im uplatiti koji bitcoin za njihov trud.

Bitcoinom se može platiti i piće u samom klubu, a u bitcoinima svoju plaću prima i DJ koji u klubu radi.

To ne znači da u klubu ne primaju i "klasičnu gotovinu", no kako ističu, sve češće posjetitelji biraju plaćati u bitcoinima, a ne dolarima.

 

Izvor: Bitcoin.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti