Komična situacija na poziciji najbogatijeg čovjeka svijeta: Musk "zaronio" za 15 milijardi dolara, Bezos opet prvi

Bogatstvo Elona Muska poprimilo je manire volatilnosti kakvi se viđaju samo na tržištu kriptovaluta. U posljednja dva mjeseca Musk je malo najbogatiji čovjek u svemiru, pardon na svijetu, pa malo nije.

Branimir Vorša | 23.02.2021. / 13:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jeff Bezos opet je najbogatiji čovjek na svijetu, kaže Bloombergov indeks najbogatijih ljudi svijeta. Naime, dionice Tesle "zaronile" su devet posto u ponedjeljak, pa je Elon Musk, donedavni vlasnik te prestižne titule, ponovno prepustio prijestolje novom/starom najbogatijem čovjeku na svijetu Bezosu. Musk je zbog pada cijene dionica Tesle izgubio 15 milijardi dolara i pao na tek "pišljivih" 183 milijarde dolara.

No Musk je tijekom vikenda, po tko zna koji put, objavom na Twitteru, čini se, pokrenuo financijska tržišta. Naime, u objavi je opazio da se cijene bitcoina i etheruma čine visokima. Tako je bitcoin s dosegnutih 48.000 eura tijekom vikenda pao na trenutačnih oko 38.500 eura (i dalje pada), a etherum je s više od 1600 eura pao na trenutačnih oko 1200 eura. Niti ostale kriptovalute nisu prošle bolje.

Musku je ovo već drugi put u veljači da s mjesta najbogatijeg čovjeka svijeta pada na drugu poziciju. Jeff Bezos trenutačno "teži" 186 milijardi dolara, dakle tek 3 milijarde više od Muska.

Bezos je tri godine, sve do siječnja 2021., držao poziciju najbogatijeg čovjeka svijeta, no Tesline dionice su u međuvremenu (ponajviše u 2020. godini) narasle za 800 posto, što je bilo dovoljno da Musk izbije na čelo.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti