Konkurencija najjačim telefonima: Stiže Xperia Z4

Sonyjev novi telefon dolazi sa snažnim hardverom, ima 5,2 inčni Full HD ekran, 20.7MP kameru i otporan je na prašinu i vodu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.04.2015. / 09:16

Konkurencija najjačim telefonima: Stiže Xperia Z4

Nakon što su prošlog mjeseca HTC i Samsung predstavili nove modele iz svojih najpopularnijih serija (One i Galaxy S), sada je došao red na Sony koji je danas u Japanu najavio nasljednika popularnog telefona Xperia Z3. Novi model ne donosi neke revolucionarne novitete, ali je zato tanji i lakši te dolazi s jačim hardverom koji bi trebao zadovoljiti sve ljubitelje ove kompanije. Dijagonala ekrana Xperije Z4 iznosi 5,2 inča, uz Full HD rezoluciju (1920x1080 piksela), a ovaj uređaj dolazi s vrhunskim hardverom – radi na 64-bitnom Snapdragon 810 procesoru i ima 3GB RAM-a. Količina dostupne memorije iznosi 32GB, a za korisnike kojima je to premalo, tu je i utor za microSD memorijske kartice kapaciteta do 128GB što je i više nego dovoljno mjesta za sve fotografije, pjesme i videozapise.

Usporedba: Koji cloud servis nudi najviše prostora?

Od Sonyja smo navikli na odlične kamere te isto očekujemo i u ovom modelu u kojem rezolucija stražnje kamere iznosi 20.7MP, dok se s prednje strane nalazi 5.1 MP kamera za video razgovore i selfije. Od ostalih zanimljivosti ovog telefona treba istaknuti i bateriju kapaciteta 2,930 mAh, kao i 5.0 verziju Googleovog Androida. Kućište telefona napravljeno je od metala, uređaj je tanak 6,9 mm i težak 144 grama, a kao što smo to već navikli od 'Z' telefona, i ovaj je model otporan na vodu i prašinu. Sony je Xperiju Z4 trenutno najavio samo za japansko tržište na kojem bi se trebala pojaviti u prodaji tijekom kolovoza te uskoro očekujemo informacije o dostupnosti ovog smartphonea i na drugim tržištima, kao i cijenu po kojoj će se prodavati. 

Izvor: PhoneArena

Foto: Sony

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti