Korado Korlević proglašen komunikatorom godine: "U školi su od prijenosa znanja važniji prijenosi strasti i motivacije“

Poruka koju sam ja pokušao prenijeti sa strašću i uvjerenjem da se nešto treba napraviti jest ta da je investiranje u djecu najveća te jedina investicija koja se isplati, poručuje Korado Korlević.

Martina Čizmić | 29.04.2020. / 10:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska udruga za odnose s javnošću, već tradicionalno, svake godine bira komunikatora godine - osobu ili skupinu koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću. Tijekom godina ta je nagrada otišla u ruke poznatim osobama iz politike i javnog života, a ove je godine svoj put pronašla i do jednog od najpoznatijih hrvatskih znanstvenika.

Tako je za Komunikatora 2019. godine odabran Korado Korlević, jedan od vodećih hrvatskih znanstvenika, astronom svjetskoga glasa i pokretač Zvjezdarnice Višnjan. 

Raduje me da je do javnosti prošla poruka da svijet koji smo živjeli prije više neće postojati u tom obliku ili da će postojati u jednoj rascijepljenoj formi. Drugi dio koji želim istaknuti što se tiče same komunikacije jest činjenica da u školi nije najvažniji prijenos znanja. Ključni su prijenosi strasti i motivacije! Poruku koju sam ja pokušao prenijeti sa strašću i uvjerenjem da se nešto treba napraviti jest ta da je investiranje u djecu najveća te jedina investicija koja se isplati, kazao je Korado Korlević primajući priznanje HUOJ-a.

U sklopu Zvjezdarnice Višnjan Korlević se bavi promicanjem znanosti, razvojem metoda kreativnog razmišljanja te projektima zaštite prirodne, kulturne i znanstvene baštine. Tijekom svojeg je radnog vijeka potaknuo velik broj djece i mladih na bavljenje znanošću. Svoje je znanje uvijek spreman dijeliti jer, kako i sam kaže, stajati u mjestu znači nazadovati.

Žiri Grand PRixa HUOJ-a nada se da će njegov način komunikacije s djecom i mladima prigrliti i drugi.

Korado Korlević na sebi svojstven i zanimljiv način, prema današnjim kriterijima skromno, ali ustrajno, izravno i bez filtera u javnom diskursu govori o ključnim društvenim temama poput važnosti osobnog razvoja i osobne odgovornosti, o ključnim tehnologijama koje će obilježiti 21. stoljeće, ali prije svega o nužnosti razvoja znanosti te evoluciji obrazovnog sustava kao neizostavnog temelja za bolju budućnost. Iz komunikacijske perspektive njegova agenda nije politički obojena već je isključivo društveno i znanstveno usmjerena. Javni su mu nastupi pamtljivi i inspirativni, potkrijepljeni nepobitnim činjenicama i progresivnim tezama te tjeraju na razmišljanje, kazao je Igor Vukasović, potpredsjednik žirija Grand PRixa HUOJ-a ove godine.

U završnici izbora za Komunikatora 2019. godine bile su četiri osobe. Koradu Korleviću izvrsnom su komunikacijom u prošloj godini konkurirali pučka pravobraniteljica Lora Vidović, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath Damir Sabol i ekonomist Vuk Vuković. 

U sklopu Grand PRixa HUOJ-a dodijelit će se još jedna posebna nagrada – ona za doprinos struci. U ostalim se kategorijama nagrađuju najbolji komunikacijski projekti.

Kako se zbog pandemije novog koronavirusa ove godine svečanost dodjele nagrada nije mogla održati, dobitnici u devet natjecateljskih kategorija bit će objavljeni na Facebook stranici HUOJ-a u srijedu 6. svibnja u 18 sati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti