Korisnici su godinama čekali ovu opciju na iPhoneu, no ono što je Apple predstavio potpuno ih je razočaralo

Opcija brojčanog prikaza napunjenosti baterije stiže na modele iPhonea koji imaju FaceID, no način na koji je implementirana razočarao je mnoge.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.08.2022. / 08:23

Baterija (Foto: Getty Images)

U posljednjoj beta verziji iOS-a 16 Apple je napravio jako malu, ali značajnu i, pokazalo se, kontroverznu promjenu o kojoj već nekoliko dana pišu tehnološki mediji. Od kada je kompanija predstavila prvi telefon s hardverskim urezom u ekran u kojem su smješteni kamera i senzori (to je bio model iPhone X) na telefonima s takvim notchom više se ne prikazuje postotak baterije jer na ekranu nema dovoljno mjesta.

Slika nije dostupna Zbog napetosti između Kine i Tajvana, Apple bi mogao odgoditi početak prodaje nove generacije iPhonea

Iako je ikona baterije i dalje dostupna, za točan postotak baterije potrebno je prstom povući ekran prema dole te se, uz ikone kontrolnog centra, pored ikone baterije pojavi i točan postotak njene napunjenosti.

S novom testnom verzijom svog mobilnog operativnog sustava Apple je vratio taj postotak baterije, no napravio je to na način koji je izazvao brojne kritike. Naime, postotak baterije pojavljuje se unutar ikone same baterije, no sve dok napunjenost baterije na padne na 20 posto, traka unutar baterije je uvijek na maksimumu tako da se čini da je baterija uvijek puna. Dakle, ako je baterija na 21 posto, na prvi pogled činit će se kao da je na 100 posto - naravno, broj unutar baterije pokazat će točan kapacitet, odnosno napunjenost baterije.

Zbog toga su brojni tehnološki mediji “pokopali” Apple i njihovu prilično nelogičnu odluku, dok su korisnici razočarani s takvim nemaštovitim potezom kompanije koja je, među inim, poznata po upravo po dizajnu i inovacijama. Na Twitteru su tako brojni korisnici objavili vlastiti dizajn statusne trake za bateriju s kojim su ekipi iz Applea objasnili kako se ona može prikazati puno bolje tako da napunjenost baterije prikaže i brojčano i unutar ikone baterije.

Slika nije dostupna Šire se glasine o cijenama novih Appleovih telefona: Evo koliko će novaca trebati izdvojiti za iPhone 14

Kako je riječ o testnoj verziji operativnog sustava koja bi korisnicima trebala postati dostupna tijekom sljedećeg mjeseca, dizajneri iz Applea još imaju vremena smisliti neki bolji način prikaza statusa baterije s kojim bi korisnici bili zadovoljni.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti