Napokon: iPhone će dobiti opciju koju Androidi imaju godinama

Opcija always on ekrana na telefonima koji rade na Androidu dostupna je godinama, a od rujna trebala bi biti dostupna i korisnicima iPhonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.07.2022. / 08:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još je ostalo samo oko mjesec i pol do predstavljanja nove generacije iPhonea. Iz Applea, naravno, ne žele davati nikakve informacije o tome što možemo očekivati od nadolazećih modela, no zahvaljujući brojnim glasinama koje mjesecima kruže mrežom, manje-više sve je poznato već danas.

Slika nije dostupna Počinje "najambicioznije razdoblje za Apple": Evo što sve pripremaju

Iako kao i prošlih godina možemo očekivati četiri nova telefona, čini se kako se Apple odlučio na veliku promjenu pa će tako umjesto iPhonea mini (za kojeg očigledno ne postoji velika potražnja) predstaviti iPhone 14 Max. Osim njega, predstavit će i obični iPhone 14 te iPhone 14 Pro i Pro Max.

Još jedan značajan novitet koji će donijeti ova generacija, a koji bi trebao oduševiti korisnike iPhonea jest - always on ekran. Brojni korisnici telefona koji rade na Androidima vjerojatno će se nasmijati na ovu informaciju jer brojni Androidi istu opciju imaju već godinama, no u njoj nisu mogli uživati vlasnici Appleovih uređaja.

Kada je ta opcija aktivirana, na ekranima telefona koji su u mirovanju, tj. ekrani su im isključeni, i dalje će se prikazivati važne informacije poput sata i obavijesti o propuštenim pozivima, porukama i slično. Nove informacije o tom novitetu na iPhoneu objavili su na stranici 9to5Mac koji su pronašli dokaze o opciji “sleep” s kojom bi se aktivirao always on ekran.

Slika nije dostupna Prije 15 godina dobili smo uređaj koji je u potpunosti promijenio naše živote

Ipak, čini se da se always on ekran ipak neće moći koristiti na svim novim modelima iPhonea 14, već samo na onima iz serije Pro, dakle 14 Pro i 14 Pro Max. To će biti samo jedna od razlika između običnih i Pro modela iPhonea, a ostale razlike mogle bi se odnositi i na broj i kvalitetu kamera, ali prvi puta i na procesore te bi obični iPhone 14 i 14 Max mogli imati stariji procesor, dok će modeli Pro imati novi i snažniji procesor.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti