Twitpic, servis za dijeljenje fotografija na Twitteru, izmijenio je uvjete korištenje te od sada korisnici posjeduju prava na sve uploadane fotografije na njihovom servisu.

Od sada u uvjetima korištenja stoji 'sav sadržaj uplodan na Twitpic u vlasništvu je korisnika.'

Dobro je znano da su blogeri, novinari i ostali koristili slike uploadane na Twitpic bez navedenog izvora, odnosno imenovanja samog autora. No od sada korisnike uploadanih slika na Twitpic servis štiti zakon ukoliko primijete nelegalno korištenje njihovih fotografija.

Osnivač Twitpica Noah Everett na blogu je istaknuo kako su korisnici od sada vlasnici svih fotografija i videa koji se objave na njihovom servisu tako dugo dok ih ne obrišu, nakon čega te fotografije i video neće biti dostupni javno.

Možda će ovim potezom Twitpica korisnici koji žele zaštiti svoj sadržaj ipak malo odahnuti, jer znamo da je jedan od većih problema na Internetu upravo krađa tuđih materijala kao što su slike, tekstovi i videi.

Pošto ovaj servis bilježi sve veći rast, pogotovo kada se radi o ekskluzivnim vijestima, jasno je kako se korisnici žele zakonski ograditi, što je uz pomoć raznih organizacija Twitpicu pošlo za rukom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju