Puno češće nego što bi to htjeli korisnici, ali vjerojatno i sam Apple, posljednja generacija iOS-a zahtijeva ažuriranja, a ovo posljednje je poprilično važno.

Ovdje nije riječ o rutini ili nadogradnji koja nudi uglavnom sitne kozmetičke izmjene, nego o ažuriranju koje bi trebalo "pokrpati" sigurnosnu rupu vezanu uz SSL enkripciju. Iako nisu objavljeni baš svi detalji, Apple je uz vijest o nadogradnji na iOS 7.0.6 poprilično šturo dodao "postoji mogućnost da bi napadači mogli snimati ili čak mijenjati podatke koje razmjenjujete tijekom zaštićene SSL/TLS konekcije". 

Jasno je, dakle, kako se radi o doista ozbiljnom propustu, čim je u pitanju SSL konekcija stvari nikako ne mogu biti potpuno benigne, vjerojatno zato Apple pokušava minorizirati cijeli problem. U svakom slučaju, svi korisnici iPhonea i iPada trebali bi što je moguće brže napraviti nadogradnju na iOS 7.0.6 kako bi izbjegli potencijalno vrlo neugodne scenarije. Apple je uz ovo izdao i ažuriranje za Apple TV, korisnici kojega bi trebali, zbog istog propusta, instalirati 6.1.6 inačicu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju