Koristite li je? Digitalna platforma koja nudi personalizirana rješenja za vaše poslovanje

U sve većoj želji da se vrijeme odrađivanja operativnih zadataka svede na minimum, tvrtka Span osmislila je platformu koja dodatno pomaže kompanijama svih veličina u upravljanju IT resursima.

Nova Studio | 23.08.2023. / 08:32

Digitalna platforma koja nudi personalizirana rješenja za vaše poslovanje (Foto: PR)

I u velikim kompanijama i u malim poslovanjima velik dio radnog dana utroši se na obavljanje operativnih zadataka. To u konačnici smanjuje produktivnost, ali i troši mnogo novca, koji bi zapravo mogao biti drukčije raspoređen. Korištenjem span.zone platforme korisnici imaju bolji pregled nad postojećim licencama i uslugama, što im omogućuje potpunu kontrolu i uštedu vremena. Svakom korisniku putem dashboarda dostupan je vizualan prikaz njegovih digitalnih resursa, a zahvaljujući metrikama koje prate zdravlje cloud servisa, korisnik može bolje upravljati svojim Microsoftovim licencama i Azure servisima.

Danas je više nego ikada važno biti digitalan jer su često rutinski zadaci ti koji zapravo troše najviše vremena zaposlenika, a time i najviše opterećuju produktivno poslovanje. Odgovaranje na e-mailove i prisutnost na sastancima zadaci su koje jednostavno ne možete prebaciti ni na koga drugoga, ali postoje radni zadaci koji crpe energiju i vrijeme, stalno se ponavljaju, a kada bi bili optimizirani, znatno bi se skratilo vrijeme njihove izvedbe.

Zbog toga je važno razvijati alate koji će poslovanje učiniti jednostavnijim. Google Workspace vašoj tvrtki omogućuje novi način rada online. Uz Google Workspace možete dobiti profesionalnu e-adresu s nazivom domene svoje tvrtke, npr. ivana@vasatvrtka. Tvrtka će tako imati i pristup Googleovim digitalnim alatima kao što su online pohrana, dijeljeni kalendari, ali i videokonferencije, koji suradnju u timu čine jednostavnom i transparentnom.

Slikovito, Google Workspace zbirka je softvera i proizvoda koje je razvio i plasirao Google, a koji poboljšavaju produktivnost i suradnju u timu.

Google Workspace nalazi se na cloudu, tako da sve dokumente i alate možete koristiti istovremeno s ostalim članovima tima, preko preglednika na računalu ili aplikacije na mobilnom telefonu. Gmail za elektroničku poštu, Disk za spremanje, dijeljenje i zajedničko korištenje datoteka, Meet za sastanke i komunikaciju, ali i Dokumenti, Tablice, Prezentacije i ostali alati dostupni su cijelom timu za jednostavno i sigurno korištenje.

I Google Workspace je u Zoni

Google Workspace odsada je dostupan i na digitalnoj platformi span.zone. Span.zone je digitalna platforma u Hrvatskoj koja svim poslovnim korisnicima omogućuje jednostavno, uvijek dostupno upravljanje digitalnim resursima, što uključuje automatiziranu nabavu, aktivaciju i upravljanje licencama i uslugama.

Licenca za Google Workplace može se kupiti na digitalnoj platformi span.zone, što će olakšati svakodnevno poslovanje jer se sve nalazi na jednom mjestu.

Pogodna za tvrtke svih veličina, platforma je osmišljena kako bi olakšala korištenje digitalnih resursa unutar organizacije. Korištenjem platforme span.zone korisnici dobivaju bolji uvid u postojeće licence i usluge, a to im omogućuje potpunu kontrolu, kao i uštedu vremena.

Također, poslovanja koja trebaju velik prostor za spremanje datoteka mogu koristiti Disk, čija se verzija može instalirati i na računalu kako biste si u potpunosti olakšali spremanje datoteka i zajedničko korištenje. Dokumenti, Tablice i Prezentacije dostupni su i bez dodatnih troškova aktivacije, a automatski se aktiviraju prilikom dodavanja korisnika. Svi se podaci automatski spremaju na Disk, tako da ih nikada nećete izgubiti. Integracija aplikacija koje imate unutar paketa s drugim Googleovim uslugama ili s nekim drugim pružateljima usluga napredniji je način korištenja Workspacea, ali ne i kompliciraniji.

Jedno američko istraživanje odgovorilo je na pitanje kako zaposlenici provode svoje vrijeme na poslu. Rezultat je pokazao da zaposlenici 60 posto vremena svakodnevno utroše na:

  • odgovaranje na e-mailove ili podsjetnike
  • prisustvovanje nepotrebnim sastancima
  • podsjećanje kolega na odrađivanje zadataka kako bi mogli krenuti sa svojim zadatkom
  • čekanje povratnih informacija i odobrenja
  •  traženje datoteka i dokumenata.

Promatrajući radne navike diljem svijeta, u istraživanju je zaključeno da zaposlenici troše prosječno 4 sata i 38 minuta tjedno na duplicirane zadatke, što iznosi oko 10 posto njihova vremena. Možda 10 posto i ne zvuči tako zastrašujuće, ali riječ je o 219 sati godišnje koji su izgubljeni na obavljanje zadataka koje je već netko dovršio.

Digitalna platforma koja nudi personalizirana rješenja za vaše poslovanje (Foto: PR)

Drugo istraživanje, čije podatke prenosi Forbes, kaže kako zaposleni provode previše vremena u nepotrebnoj korespondenciji e-mailovima. Naravno, mail je osnovno sredstvo komuniciranja u poslovanju, ali istraživanje je pokazalo da 144 maila zaposlenik u njih 200 samo prati što se događa, ali ga se ne tiče konkretno. Na taj način jedan zaposleni potroši 450 sati godišnje, a to je 56 radnih dana u kojima zapravo ništa ne radi.

Digitalna platforma koja nudi personalizirana rješenja za vaše poslovanje (Foto: PR)

Što se tiče sigurnosti, ona vas ne treba brinuti jer je Workspace zaštićen najvišim razinama računalne sigurnosti. Forrester Research rangirao je Google Cloud kao vodeći u istraživanju o sigurnosti podataka korisnika – The Forrester Wave™ Data Security Platforms za prvi kvartal 2023.

Workspace predstavlja novi dodatak digitalnoj platformi span.zone, s kojom još lakše i jednostavnije možete upravljati licencama. Bolje upravljanje licencama odrazit će se i na troškove vanjskih aplikacija, alata i digitalnih tehnologija koje upotrebljavate. U svakom trenutku možete vidjeti koliko je licenci aktivno, koliko ih se koristi i koja im je cijena te tako možete optimizirati troškove. Zatrebate li pomoć u bilo kojem trenutku, tu su stručnjaci iz span.zonea koji će rado odgovoriti na sve vaše upite, a njihove usluge možete zatražiti preko platforme i tako se informirati o svemu što vas muči.


 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Span po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti