Korisnici Windowsa već su navikli na različite sigurnosne propuste koji se s vremena na vrijeme otkriju u njihovu operativnom sustavu. U većini slučajeva Microsoft te propuste riješi sljedećom sigurnosnom zakrpom i korisnici mogu mirno nastaviti s radom.

No posljednji sigurnosni propust trebao bi ozbiljno zabrinuti sve korisnike Windowsa 10. Naime, ovaj kritični propust daje mogućnost hakerima da ukradu korisničko ime i lozinku te tako bez problema preuzmu kontrolu nad samim računalom, ali i svim dokumentima koji su u njemu pohranjeni.

Propust se nalazi u programu za čitanje elektronske pošte Microsoft Outlook, a otkriva se u trenutku kad korisnik otvori e-mail koji sadržava dokument u RTF formatu koji sadrži OLE objekte.

Međutim, ranjivima su se pokazali i Microsoftov Word 2007, 2012, 2013 i 2016 koje koriste i korisnici ranijih inačica operativnog sustava Windows.

Iz Microsofta su objavili kako se propust može jednostavno ispraviti instalacijom sigurnosne zakrpe, odnosno redovitim ažuriranjem operativnog sustava i programa iz paketa Office.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju