Kraj za iPod Shuffle i iPod Classic?

Kako se bliži Appleov događaj na kojem bi trebao biti predstavljen novi iPhone 5, tako i rastu razne špekulacije o ostalim temama.

Zimo Zimo Zimo | 28.09.2011. / 08:43

Kraj za iPod Shuffle i iPod Classic?

Kako se bliži Appleov događaj na kojem bi trebao biti predstavljen novi iPhone 5, tako i rastu razne špekulacije o ostalim temama.

Nakon 10. godina, Apple bi mogao obustaviti proizvodnju i prodaju dvije linije iPoda, odnosno onaj najmanji - Shuffle i onaj najveći Classic.

Kako piše TUAW, Apple će vjerojatno obustaviti proizvodnju ovih dva proizvoda još tokom ove godine. Shuffle, mali MP3 player bez ekrana popularan je među joggerima i biciklistima radi svoje kompaktnosti, te je bio i modni detalj teenagerima radi svojih živih boja.

Classic pak s druge strane posljednja je generacija iPoda koji još u sebi imaju 'staru' tehnologiju pohrane podataka, odnosno tvrdi disk, a koji je Apple u svim novim proizvodima zamijenio Flash memorijskim čipovima.

Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi u ove prognoze, jasno je kako je Apple nemilosrdan prema svojim starim proizvodima, te ih 'gasi' ukoliko od njih ne zarađuje dovoljno, odnosno pada im prodaja kao što se događa sa ova dva modela.

Dio razloga mogao bi biti i novi modeli, odnosno Shuffle je dobio nasljednika Nano, a Classicov nasljednik je iPod Touch od kojih i jedan i drugi nude daleko naprednije mogućnosti, a ono što je najvažnije i jedan i drugi imaju aplikacije.

Inače, cijela linija iPod-a od njegove prve pojave prije 10. godina, uvelike je pomogla tada zaduženom Appleu da se izvuče iz loše situacije u koju ju je dovelo loše vođenje bivših nadređenih. Nakon što je Apple objavio iPod, isti je u potpunosti promijenio glazbenu industriju što radi samog uređaja, što radi iTunesa čime su zaokružili jedan novi online glazbeni ekosistem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti