Sonyjeve naočale za virtualnu stvarnost (PlayStation VR) na tržištu će se pojaviti krajem godine te će omogućiti više od 36 milijuna vlasnika PlayStationa 4 uživanje u virtualnoj stvarnosti i to po povoljnijoj cijeni u odnosu na konkurente (Oculus Rift i HTC-ov Vive). No, osim ovog gadgeta sve je više glasina kako Sony za kraj godine priprema još jedan novitet – snažniju verziju svoje igraće konzole PlayStation koji bi se u prodaji trebala pojaviti prije PS VR-a.

Iako još nema nekih službenih informacija iz samog Sonyja, na Forbesu ističu dva razloga zbog kojih ova kompanija razvija još jaču verziju plejke (PlayStation 4K) – jedan je podrška za 4K (UHD) tako da će korisnici ovog uređaja moći uživati u igrama u UHD rezoluciji na svojim velikim 4K televizorima (pri čemu na ovoj stranici napominju kako samo igre neće biti u UHD formatu, već će PlayStation konvertirati HD sadržaj u UHD sadržaj), a drugi razlog je što će novi model omogućiti 'najbolje iskustvo virtualne stvarnosti' na PlayStationu. To bi značilo kako vlasnici trenutnih modela konzola putem PS VR-a ipak neće imati najbolje iskustvo virtualne stvarnosti te će, ako žele još bolji doživljaj, morati kupiti noviju i još bolju konzolu, što bi moglo razočarati brojne ljubitelje Sonya jer upravo je cijena jedna od najvećih prednosti uređaja ove kompanije.

Naime, osim što su modeli Rift i Vive skuplji, za njihovo korištenje potrebna su i skupa osobna računala (tisuću dolara i više), dok je trenutnim vlasnicima PS-a 4 dovoljan samo PS VR čija cijena iznosi 399 dolara, a oni koji žele maksimalni VR doživljaj na Sonyjevim konzolama morat će kupiti novu konzolu koja će vjerojatno biti skuplja. Trenutno još nema informacija o cijeni ove nadograđene verzije PlayStationa, a nije poznato koje će sve novitete donijeti, a osim ove kompanije, poboljšanje svoje igraće konzole navodno priprema i Microsoft koji bi uskoro mogao predstaviti nadograđenu verziju Xboxa One.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju