Kreće li Facebook u novu veliku kupovinu?

Posljednja takva kupovina bila je još 2014. godine kad su za 22 milijarde dolara kupili WhatsApp i za 3 milijarde Oculus.

Martina Čizmić | 30.05.2018. / 09:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je globalna tvrtka koja je zbog svoje veličine (i brojnih drugih velikih tvrtki koje ima u svom portfelju) postala trn u oku nekim tržištnim regulatorima.

To se najbolje vidjelo tijekom ispitivanja pred europskim parlamentarcima koji su ga u nekoliko navrata pitali bi li bilo moguće "razbiti" Facebook na manje tvrtke i može li Zuckerberg navesti konkurenta Facebooku na svjetskoj razini.

No čini se kako se u Facebooku ne zamaraju previše tim pitanjima. Barem ako je suditi po izjavi koju je dala šefica operacija Sheryl Sandberg.

U razgovoru s novinarima na Code Conference, Sandberg su pitali hoće li Facebook uopće moći kupiti neku kompaniju kao što je to Oculus ili WhatsApp, s obzirom na njegovu veličinu.

To ovisi o čemu se točno radi. Ako se radi o nečemu što nije direktno povezano s onim što radimo već novo područje, kao što je to bio Oculus, mislim da bi nam to bilo omogućeno, rekla je Sandberg.

Njezin odgovor pokrenuo je lavinu nagađanja o tome sprema li se Facebook opet u neku veliku kupovinu.

Posljednja takva kupovina bila je još 2014. godine kad su za 22 milijarde dolara kupili WhatsApp i za 3 milijarde Oculus.

Krene li Facebooku opet u neku kupovinu, vjerojatno će ju obavljati pod budnim okom regulatora. Pogotovo ako se radi o nekoj tvrtki na području EU-a.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti