Kreirajte avatara i oživite ga na webu

Na šesnaestom festivalu digitalnih tehnologija i kreativnosti, FutureEverything, u Manchesteru, predstavljen je Weavr.

Zimo Zimo Iva Krc | 16.05.2011. / 12:24

Kreirajte avatara i oživite ga na webu

Na šesnaestom festivalu digitalnih tehnologija i kreativnosti, FutureEverything, u Manchesteru, predstavljen je Weavr.

Weavr je pametni avatar, zamišljeni lik kojeg stvorimo, sa bilo kojim atributima koje želimo. Tada ga možemo besplatno staviti online, da traži i prikuplja po Internetu informacije relevantne za postavljene atribute.

S obzirom na to kako smo postavili parametre našeg avatara, vratit će se sa slikama, twittovima, blog novostima i čak mjestom gdje se trenutno nalazi živeći svoj digitalni život.

Blogirat će kako se osjeća, kamo ide i kakva su mu iskustva. Tu ideju je razvila Philter Phactory, internacionalna grupa programera predanih strukturiranju i prezentiranju postojećih stvari na nov način.

Najveći korisnici Interneta su roboti pa su ljudima htjeli dati njihovog vlastitog robota. Zasad su napravili prilagođenu verziju ove tehnologije, za BrainJuicer, nazvanu DigiVidual. DigiVidual vraća rezultate u BrainJuicer, čiji zaposlenici ih tada analiziraju i filtriraju tj. izvlače van sve zanimljivo i nezanimljivo za korisnika.

Iako je Weavr tek u alfa fazi razvoja za široku upotrebu, BrainJuicer već ima svoju vojsku specijaliziranih robota koji lunjaju virtualnim svijetom. Za kreiranje vlastitog Weavra i da vidite o čemu se ovdje radi, logirajte se sa svojim Google ID-om na weavrs.com.

I mali savjet, kao i sa svakim izmišljenim likom, dobra ideja je dati svom Weavru (ne morate stvoriti samo jednog već koliko ih želite, te na taj način vidjeti kako je to biti negdje drugdje s drukčijom pričom, a možete i klonirati tuđega Weavra) što više biografije je moguće, jer će tada biti uspješniji.

Pošto su kao živa bića, čak i spavaju, po noći, oko pola noći odu spavati te spavaju do 7 ujutro i mogu biti neraspoloženi ako ih probudite samo na trenutak!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti