Kupujete novine, žvake ili cigarete na kiosku? Odsad to možete platiti i kriptovalutama

Moguće je platiti s 14 kriptovaluta - bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos, BUSD i near. Naravno, kiosci će i dalje primati gotovinu i kartice.

Martina Čizmić | 20.07.2022. / 15:24

Plaćanje kriptovalutama na POS blagajni (Foto: Neoinfo)

iNovine su udružile snage s Electrocoinom i postale prvi lanac kioska u Hrvatskoj koji nudi mogućnost plaćanja na prodajnim mjestima u kriptovalutama. 

Kako su istaknuli iz iNovina, plaćanje kriptovalutama osigurano je putem platforme PayCek na svim prodajnim mjestima, njih više od 250 diljem Hrvatske.

Digitalizacija i uvođenje inovacija ključni su za dugoročno unaprijeđenje i održivost poslovanja, što je u skladu s ESG strategijom koja je usvojena na razini cjelokupne BAT Grupe. Isto tako, mi u iNovinama kontinuirano osluškujemo zahtjeve s tržišta, a implementacija sustava za procesiranje kripto uplata upravo i omogućuje prilagodbu poslovanja novim generacijama kupaca koji sve manje koriste gotovinu pri plaćanju. Riječ je o trendu koji je ponajviše zaživio u vrijeme pandemije kada se građanima sugerirala beskontaktna kupovina, naglasio je Jurica Jurič, direktor iNovina.

Slika nije dostupna Petina Hrvata ulaže u kriptovalute, jedni zbog brze i lake zarade, drugi zbog - mirne mirovine

Dodaju kako je moguće platiti s 14 kriptovaluta - bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos, BUSD i near. Naravno, kiosci će i dalje primati gotovinu i kartice.

Ako osoba, primjerice, kupi proizvode u vrijednosti 100 kuna i želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo iNovinama da je uplata obrađena, iNovine dobivaju svojih 100 kuna, dok mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama jamči sigurnost svakoj tvrtki koja želi omogućiti svojim klijentima tu mogućnost, pojasnio je direktor Electrocina Nikola Škorić.

Iako se na kriptovalute često gleda kao na investiciju, Electrocoin već niz godina razvija velike projekte u Hrvatskoj koji omogućavaju uporabu kriptovaluta pri svakodnevnoj kupovini. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti