Kupujete tablet za djecu? Google priprema novu opciju namijenjenu zaštiti najmlađih na Androidima

Novi način rada djeci bi trebao omogućiti sigurnije korištenje tableta i pristup sadržaju primjerenom njihovom dobu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.09.2020. / 15:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google želi pomoći roditeljima u kontroliranju sadržaja kojem njihova djeca pristupaju na tabletima pa su jučer predstavili poseban način rada namijenjen upravo najmlađima. Na Google Kids Spaceu djeci će biti dostupne aplikacije, knjige i videozapisi prilagođeni njihovom uzrastu u kojima će najmlađi moći uživati, ali i iz kojih će nešto moći naučiti. Za korisnike u SAD-u (a nadajmo se u budućnosti i na drugim tržištima), Google je surađivao s izdavačima koji će ponuditi brojne dječje knjige potpuno besplatno unutar posebne kartice u kojoj će biti sadržaj za čitanje.

Zlostavljanje na internetu (Foto: Guliver/Thinkstock) Policija upozorava roditelje: Čuvajte svoju djecu! Opasnosti na internetu još su izraženije u vrijeme koronavirusa

Bit će dostupne i kartice "Watch" i "Create" na kojima će se prikazivati kreativni sadržaj s verzije YouTubea namijenjene djeci, a koji bi ih trebao potaknuti na aktivnosti u stvarnom svijetu, nevezane uz digitalne uređaje i ekrane. Treba naglasiti kako ova opcija neće odmah biti dostupna na svim tabletima koje pokreće Googleov operativni sustav Android. Na početku će biti lansirana na novom tabletu Lenova Tab M10 HD Gen 2, no naknadno Kids Space očekujemo i na drugim modelima tableta.

Dijete i pametni telefon, ilustracija Istraživanje potvrdilo: Nema straha! Moderne generacije imaju čak i bolje razvijene društvene vještine od njihovih roditelja

Iako je većina stručnjaka složna da djeca, pogotovo dok su jako mala, nemaju što raditi s telefonom i tabletom u rukama, mnoga djeca često sate i sate provode gledajući različite ekrane - od televizora do tableta i telefona. Kako bi to vrijeme s uređajima bilo što kvalitetnije za najmlađe, Google je već predstavio različite opcije koje roditeljima omogućuju ograničavanje pristupa sadržaju i opcije za nadzor uređaja koje koriste djeca. Tako na trgovini aplikacijama za Androide postoji poseban dio namijenjen obiteljima i djeci, a sami uređaji imaju različite opcije roditeljskog nadzora putem kojih se može ograničiti vrijeme provedeno za uređajima, aktivirati sigurnosne filtere, podesiti kontrole privatnosti itd.

Izvor: Tech Crunch


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti