Izgleda kako je popularna pjevačica Lady Gaga krenula putem Ashtona Kutchera, te je uz Erica Schmidta uložila u novu startup kompaniju svog managera.

Backplane ime je novog startup projekta o kojem još nema puno informacija, no poznato da su osnivači u pregovorima sa NFL-om, te glazbenicima čime bi kompanija navodno spojila tehnologiju i zabavu u svom planu da pružaju mjesto online zajednici kombiniranjem brandova kroz društvene mreže.

Lady Gaga ima udio od 20% u kompaniji, dok je Tomorrow Ventures -- kompanija Erica Schmidta, bivšeg CEO Googlea, uložila preko milijuna dolara.

Osim što je investitor, popularna pjevačica je i dio nadzornog odbora, te je već pripojila elemente svojih glazbenih videa i turneja u dizajn stranice, piše TechCrunch.

Troy Carter, manager i suvlasnik kompanije već je poznat po svojim investicijama u startup projekte kao što su Bre.ad, Lumier i TinyChat, a sada je i u novim poduzetničkim pothvatima sa Backplaneom.

Svi smo znatiželjni što će ova kompanija objaviti, s obzirom da znamo koliko je Gaga kreativna osoba, a s druge strane Schmidt je vrlo uspješan poduzetnik u internetskim krugovima.

Imate novaca a ne znate kud ih uložiti? Internet je pravo mjesto za to.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju