Lagani kao perce: Stižu novi laptopi iz serije LG “Gram”

Mnogi su analitičari već sada ove “mašinice” proglasili izravnim konkurentima Appleovom MAcBook Airu, što zbog dizajna, što zbog malih dimenzija i još manje težine kojom se odlikuju LG-eve uzdanice.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 29.09.2015. / 17:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 LG Gram serija prijenosnika dolazi u dvije verzije koje se prvenstveno razlikuju u dijagonali zaslona, ovisno o tome želite li model s dijagonalom 13 ili 14 inča. Ipak, ono što je većini specijaliziranih novinara i portala koji prate IT trendove “zapelo za oko” je nevjerojatna “prozračnost” nove LG serije, jer primjerice 14 inčni model je težak (ili lagan…) otprilike kilogram, što je za dvadesetak dekagrama manje u odnosu na Apple MacBook Air. NAravno, ni ostale specifikacije nisu zanemarive, jer je riječ o doista kvalitetnim prijenosnicima, iako će, kao i uvijek, kao i za svaki model, za konačnu ocjenu trebati pričekati reakcije tržišta i utrku na “duže staze” da se vidi jesu li LG Gram prijenosnici isplativa investicija.

Osim što su lagani, ovi prijenosnici su i vrlo tanki, manje od polovice inča, dolaze s IPS zaslonicim, magnezijskim ili litijum-magnezijskim kućištem. Tu su HDMI, USB 3.0, utor za microSD kartice… Možete također birati između i7 ili i5 procesora; i7 radi na taktu od 2.4GHz, ima 256GB SSD diskom i 8GB RAM-a, dok je i5 na 2,2 GHz i ima 128 GB SSD. Oba modela dolaze s Wolfson Digital-to-Analog Converterom (DAC) za najvišu kvalitetu audio izlaza, a LG je deklarirao trajanje baterije do 7.5 sati. Cijene variraju, naravno, ovisno o modelu, LG Gram i7 stoji 1399,00 američkih dolara dok je i5 dostupan za 999,00 USD. Trenutačno su oba modela dostupna isključivo na američkom tržištu, ali se očekuje njihova promocija i na ostalim svjetskim tržištima… Više o modelima možete saznati na službenom webu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti