Last-minute: Booking.com aplikacija od sada dostupna i na Androidu

Ljeto je, naravno, vrijeme za opuštanje i putovanje na razne destinacije, pod uvjetom da vam to dopušta kućnu budžet, ali uvijek postoje 'last-minute' rezervacije, jedan od najpopularnijih servisa konačno je dostupan i za korisnike s Android uređajima.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 14.07.2015. / 09:51

Last-minute: Booking.com aplikacija od sada dostupna i na Androidu

Ljeto je, naravno, vrijeme za opuštanje i putovanje na razne destinacije, pod uvjetom da vam to dopušta kućnu budžet, ali uvijek postoje "last-minute" rezervacije, jedan od najpopularnijih servisa konačno je dostupan i za korisnike s Android uređajima. 

Već od ranije je Booking Now aplikacija dostupna za Appleov iOS i kompatibilne uređaje, uključujući i pametni sat Apple Watch, stoga je kompanija odlučila i na tržište uređaja koji se "vrte" na Googleovom Androidu. Iako imaju "zvučno" ime, kompanija koja stoji iz Booking.com servisa svjesna je kako nije vodeća u segmentu turističkih planiranja i rezervacija, a aplikacija za Android svakako bi im trebala omogućiti rast broja korisnika.  Je li baš sada, kada je turistička sezona, barem u ovim našim krajevima u punom jeku, pravo vrijeme za produkciju nove aplikacije teško je reći, ali ako su u Booking.com uredima tako procijenili, onda je valjda tako...

Stuart Frisby, glavni dizajner Booking.com-a, objasnio je ovaj potez na sljedeći način: "Gotovo polovica last-minute rezervacija, odnosno onih koje se odrade unutar 48 sati od dolaska na željenu destinaciju, naprave korisnici na svojim mobilnim uređajima. Moderni nomadi sve su brojniji, vrlo često rezerviraju svoj smještaj kada su već na određenoj destinaciji, a mi ćemo im nastojati pomoći u tome. Jednostavno, korisnika s Android uređajima ima puno i znamo da ih ne smijemo zanemariti". Inače, Booking Now za iOS je zabilježila poprilično dobre rezultate, stoga u kompaniji vjeruju kako će isto biti i na Androidu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti