Legendarni StarCraft sada je potpuno besplatan

Iz Blizzarda stižu sjajne vijesti za sve ljubitelje old-school strategija.

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.04.2017. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Blizzard objavila je besplatnu verziju legendarne strategije StarCraft i ekspanizije Brood War za Windows i Mac operativne sustave pa svi oni koji imaju želju opet, ili možda po prvi put, mogu isprobati u ovom remek djelo iz 1998. godine.

Kompletna igra, kao i njena ekspanzija, mogu se preuzeti sa službene Starcraft stranice, zajedno s patchom 1.18 koji 19 godina staru igru čini igrivom na modernim računalima.

Besplatna verzija StarCrafta objavljena je prije lansiranja remasterirane verzije koja će donijeti podršku za 4K grafiku i ljepše animacije. Igra sada podržava prijelaz iz full screen u "windowed" mod, preko alt+enter kombinacije, a dodane su i razne druge opcije poput Observer moda, opcija za prikaz akcija po minuti te timera. Poboljšana je i kompatibilnost s novijim verzijama Windowsa (7, 8 i 10), a u punoj snazi je i anti-cheat sustav.

Iz Blizzarda ističu da će vlasnici besplatnog StarCrafta, kao i remasterirane verzije, zajedno moći igrati preko interneta. StarCraft je posebno popularna igra u Južnoj Koreji, gdje je postala dio nacionalnog sporta. Profesionalni timovi, turniri i TV kanali posvećeni StarCraftu tamo su svakodnevica.

Na službenoj stranici igre možete pogledati pune liste izmjena i dodataka, ali i direktno skinuti igru i upustite se svemirske borbe između Terana (ljudski prognanici sa Zemlje), Zergova (super rasa različitih oblika života) i Protosa (tehnološki napredna vrsta s izuzetnim velikim mentalnim moćima).

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti